Sørøya Fishing Heilbot Festival Dag 7

Sørøya Fishing

Sørøya Fishing Heilbot Festival Dag 7 

Door Marc van Roie

Er is een spreekwoord dat zegt "Aan alle mooie liedjes komt een einde". En ja, helaas is dat waarheid. Ook aan het Sørøya Fishing Heilbot Festival is een einde gekomen.

Regen en wind maakte dat er vandaag nog maar twee boten op het water waren. Het team van Gunter ving nog een paar mooie gullen tot 112 centimeter terwijl Davy zijn team nog vier heilbotten ving.

Rond de middag was iedereen binnen, boten werden zuiver gemaakt en de koffers gepakt want om 19u was het tijd voor het diner en prijsuitreiking.

Zoals steeds werden onze gasten weerom door het Hasvik Hotel verwend met hun specialiteit "buffet met gegrild lam". Een lekkernij om U tegen te zeggen.




Sørøya Fishing is niet enkel bekend voor zijn grote vissen ook onze prijzen mogen er zijn. Waarvoor ik eerst en vooral onze vrijgevige sponsors Big Fish Adventure, WFT, Akios&Ultracast, Havfiske.nl, Zeevissport.com, Total Fishing.nl en Navionics van harte wil bedanken.



Davy de Beck werd winnaar van het festival 015 met een heilbot van zo maar even 229,5 centimeter met een gewicht van 157,5 kilo.

Davy won de bon voor gratis deelname tijdens het festival 016. Dit wil zeggen dat hij tijdens het festival 016 gratis een accommodatie voor 6 personen incl 2 boten ter beschikking krijgt. Vervolgens won Davy ook nog een WFT Sørøya Special hengel, een MVR Select Akios molen, een Navioncs Sonar Box en een Sørøya Fishing jas. Al bij al een prijs van 4500 euro.


Nr 2, Paul won een WFT Sørøya Special Hengel, een MVR Select Akios molen en een Navionics Sonar Box.


Nr 3, Ray won een WFT Sørøya Special hengel en een MVR Select Akios molen.


Vanaf plaats nr 4 tot 6 ontvingen de winnaars de MVR Select Akios molen welke door mij getest en aangepast werd voor het vissen in zware omstandigheden zoals bv op Sørøya.



Vanaf plaats 7 tot 12 ontvingen de winnaars een MVR Sørøya Special hengel van WFT.



De prijs voor de grootste vis zijnde niet heilbot ging naar Gunter, deze won een WFT Baltic Travler hengel.



Tom, Paul, John, Bert, Ray, Davy en Perry waren de winnaars van de dagprijs voor de grootste vis van de dag. Zij ontvangen een Totalfishing jas. Deze worden 31 oktober afgehaald tijdens de beurs in Utrecht op de stand van Total Fishing om 14 uur. Ook ondergetekende is dan aanwezig op de stand. Deze welke info willen betreffende het vissen op heilbot in het algemeen zijn dan van harte welkom.

De prijs voor de mooiste foto en het beste verslag werd gewonnen door Paul. Ook hij ontvangt hiervoor een TTF jas.

In principe hadden we slechts 1 troostprijs voorzien, maar we hadden zoveel pechvogels dat het moeilijk werd om een keuze te maken.
Zowel Armin als Eddy verspeelde een grote heilbot vanwege hengelbreuk en Paul verspeelde er een om dat zijn molen vast liep.



Daarom besloten wij om hun alle drie een troostprijs te overhandigen.
Armin en Eddy ontvingen een nieuwe WFT Sørøya Special hengel en Paul kreeg een MVR Select Akios molen.



Ondanks dat het weer niet mee zat en vriend heilbot niet echt actief was kijken we terug op een uiterst gezellig festival. De sfeer was opperbest en nieuwe plannen werden gesmeed onder de deelnemers. Er werden 48 heilbotten gevangen en diverse grote verspeeld. Dat hoort er bij en zo is het steeds, de grootste worden verspeeld.



Met dank aan alle deelnemers voor een fantastische week welke veel te snel voorbij vloog.

Het Sørøya Fishing Heilbot Festival 2016 word gehouden in de periode 02 tot 09 september 2016.

Marc
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De haken en ogen van een Noorse vistrip (17)
Marc Borst -