Sørøya Fishing Heilbot Festival: Dag 5

Sørøya Fishing Heilbot Festival: Dag 5

Door: Marc Van Roie.

Dag 5: Met zijn allen vertrokken we vol goede moed naar de stek waar Jor gisteren een leuke heilbot wist te vangen.

Bij mij aan boord waren Sander en Rodny. Zij vertegenwoordigen beiden een ander team, zodat er niemand bevoordeeld werd. Het is een wedstrijd en allen moeten dezelfde kansen krijgen. Opnieuw was het prachtig weer, te mooi zou achteraf blijken.


Rustig weer.

Toen we als laatste bij de heilbotgronden arriveerden lagen de bootjes van de andere deelnemers reeds verspreid over het gebied. Het Belgische team had reeds een heilbot van 107,5 centimeter gevangen. Een mooi begin, maar helaas zette deze trend niet door. De wind ging er uit, de drift verminderde naar zowat 0 kilometer per uur en daar lagen we dan.


Alsnog een kleintje bij dit weer.

Geen beweging in het water, niet van de stroming en nog minder van de heilbot. Daarom, om nog een kans te maken om alsnog wat te vangen verkasten we veel, zeer veel. Vijf minuutjes vissen en wederom verder. En dat bleek te werken.

Eddy van het Havfiske Team lag vlak bij ons in de buurt en daar er een school koolvis onder de boot door ging greep Eddy naar een lichte spinhengel om ze te belagen.

Maar…. in plaats van de bedoelde koolvis was het een heilbot van 119cm 7 20kg welke zich aan de Sandeel vergreep. Met zijn allen waren wij getuige van de spectaculaire dril van een mooie heilbot op super licht materiaal. Het kan, en het is leuk.


Eddy met 119cm.

Sander ving ook nog een leuk botje en in het totaal werden er vandaag 9 heilbotten gevangen. Dat brengt de score op 37.


Een leuk heilbotje welke de sandeel vol greep.

Morgen zal er gelukkig wat meer wind staan. We gaan dan naar een iets verdere stek welke mij in het verleden nog nooit in de steek liet. Het is en blijft vissen, maar het zou me verbazen, moest er daar geen mooie boven komen.

Groet, Marc Van Roie.
www.soroya-fishing.com
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De haken en ogen van een Noorse vistrip (17)
Marc Borst -