Sørøya Fishing Heilbot Festival Dag 4

Sørøya Fishing 

Sørøya Fishing Heilbot Festival Dag 4 

Door Marc van Roie

Vanochtend staat er al tamelijk veel wind om nog lekker te vissen en de fikse regenbuien maken het niet makkelijker. Maar gezien het volgens de weersvoorspelling later op de dag nog slechter zal worden zijn er wel een paar jongens welke er uit willen en wordt er met drie boten uitgevaren.

Paul probeert het bij de tweede fjord in de luwte en krijgt meteen een mooie aanbeet welke hij verspeelt.

Dan is het de beurt aan Piet welke op een half uurtje twee ondermaatse botjes van 65 en 76 cm vangt. Niet groot, maar drie aanbeten op een half uur is wel hoopgevend.



En ja, niet veel later staat Paul opnieuw een mooie heilbot te drillen en helaas mist hij ook deze na een dril van 10 minuten. Pech, maar ja, ook dat hoort er bij. Maar…als Paul een uurtje later een wel zeer grote heilbot staat te drillen en zijn molen na de derde run blokkeert, zodat de lijn breekt, explodeert ook Paul. Moest de heilbot achterom gekeken hebben dan zou hij Paul zijn molen achterna zien komen. Want deze wordt met een paar krachtige uitspraken zo ver hij maar vliegen wil het ruime sop ingeworpen. Dag heilbot, dag molen.



De boot met John, Ray en Bert blijven voor de haven vissen. Hier vangen hun nog een paar kleine heilbotjes van 74 en 81 en 102 cm.



Later op de dag keren John en Ray in de gutsende regen en wind terug naar deze stek en vangt John nog een leuke heilbot van 113 cm.



David, Armin en Paul hebben de beschutting van de eerste fjord opgezocht. David & co komen er dan ook snel achter waarom deze de kinderkamer genoemd wordt. Zij vangen kleine gullen aan de lopende band en ook diverse leuke koolvissen tot 90 cm.

Ook vangt David er nog een mooie zeewolf. Niet echt wat je wil vangen tijdens een heilbotfestival, maar gezien de omstandigheden in ieder geval beter dan binnen zitten.

Morgen zou het vanaf de middag beter worden. Hoop dat het klopt.

Marc

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De haken en ogen van een Noorse vistrip (17)
Marc Borst -