Sørøya Fishing Heilbot Festival Dag 3

Sørøya Fishing 

Sørøya Fishing Heilbot Festival Dag 3 

Door Marc van Roie 

Gezien het mooie weer zijn ze er vandaag allen vroeg bij. Het team van John vertrekt reeds om 4.00 uur. Hun inzet wordt beloond want nauwelijks aangekomen op de stek krijgt John zijn eerste aanbeet.

De heilbot, want dat is het beslist, neemt een eerste run en terwijl Bert de dril begint te filmen krijgt ook Ray een mooie aanbeet. Daar staan ze dan met zijn tweetjes met een kromme hengel.

Het wordt een spannende dril, de heilbotten werken geweldig tegen en het lijkt er op of ze constant naar mekaar willen zwemmen. Gelukkig kunnen de lijnen uit mekaar gehouden worden en Ray land als eerste een botje van 94 centimeter gevolgd door John met een heilbotje van 110 centimeter.



Het begint goed en de jongens hebben er zin in, maar vriend heilbot denkt er anders uit. Het volgende uur gebeurt er niets meer, helemaal niets. Dan maar een andere stek proberen. Hier vangt John nog een heilbotje van 90 centimeter en Ray eentje van 70 centimeter.


Bert krijgt geen aanbeet en moet zich tevreden stellen met de job als cameraman. John krijgt nog een mooie aanbeet welke hij verspeelt. Terug op stek 1 is het opnieuw Ray welke meteen beet krijgt en een heilbotje van 84 centimeter kan landen.
De andere twee boten van het team zien vandaag geen heilbot. Wel vangen ze mooie kabeljauwen waaronder eentje van 20 kilo gevangen door Marc.



Het team van Davy vertrekt een uurtje later en van hun ontvang ik volgende melding:
"Ja marc...... Vandaag op onze boot, Davy, Armin en Paul geen heilbot gezien. Wel heeft Davy een mooie aanbeet gehad op 200 meter diepte de vis lost na ongeveer 15 minuten. De pech blijft ons achtervolgen want Armin krijgt op 115 meter een aanbeet om u tegen te zeggen!

De vis neemt onmiddellijk 50 meter lijn om vervolgens zich muurvast op de bodem te leggen. Na ongeveer 20 min begeeft Armin zijn spiksplinternieuwe hengel het! Weg vis, weg 150 m draad en stok kapot. Ook Paul krijgt vandaag een mooie aanbeet die hij niet kan verzilveren. Geen heilbot vandaag dus op onze boot doch er zijn meerdere mooie gullen aan boord gekomen. Davy zijn grootste is net geen meter. Ons vervelen op het water? Nee."

 

We krijgen bezoek van een tiental dolfijnen, vervolgens passeert ons de kustwacht en wat doe je als de heilbot niet wil bijten?

De visarenden voederen.

Mooi gezicht is dat, als ze achter een visje komen. De boot van Perry en Eddy hebben vandaag vier heilbotjes aan boord de grootste? 116 centimeter. Gevangen door Eddy. Ook Perry heeft een heilbotje van 115 centimeter.



Dat de heilbot vandaag niet echt doorbijt bewijst de extra 10 aanbeten dat ze nog gehad hebben. Perry heeft ook nog een mooie gul gevangen van 103 centimeter. Al bij al een mooie dag op een platte zee.

Gunter zijn team kan vandaag de vis niet vinden. De twee boten moeten het stellen met slechts twee heilbotjes van 66 en 62 centimeter en een paar gulletjes tot 91 centimeter.

Ook al zitten we normaal in de beste periode qua stroming, wil vriend heilbot niet echt bijten. Zo zie je opnieuw dat er geen vaste regel is. Het is en blijft vissen. Het kan alleen maar beter worden.

Marc
Sørøya Fishing
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De haken en ogen van een Noorse vistrip (17)
Marc Borst -