image description

Spro Zeevisteam wint PENN Korpscompetitie

Korpsvissen.nl  

Spro Zeevisteam wint PENN Korpscompetitie  

Zaterdag 9 december is de finale gevist van de PENN Korpscompetitie, de competitie die leidt tot het Nederlands Kampioenschap Kustvissen voor teams.

In een 4 uur durende wedstrijd op het strand tussen Zoutelande en Westkapelle speelde zich een scenario met een bizarre visvangst af.

Hoewel het strand bekend staat om de beruchte kleirand waar veel materiaal aan kan worden verspeeld, was er in de aanloop naar de wedstrijd weinig van te merken. Sterker nog, het hele jaar zijn de vangsten op dit strand goed en het materiaalverlies klein.

Maar juist vandaag was door invloed van wind en stroming de rand weer helemaal vrijgekomen. Menigeen van de 170 vissers moest daarom één of meerdere onderlijnen aan de zee prijsgeven.

Maar als de onderlijn heelhuids het strand op kwam, dan waren wel één of meer haken voorzien van een schar of wijting. Want de vis was er in overvloed. Deze wedstrijd werd maar liefst het ongelooflijke aantal van 3566 vissen gevangen met een totale lengte van 870 meter. En als er zoveel vissen worden gevangen is een uitslag niet te voorspellen. 

Zeker was dat de “thuisvissende” teams Westkapelle 1 en 2 en Nightwish hoog waren geëindigd. Maar voor het podium waren deze teams al kansloos. De ogen waren vooral gericht op de strijd om het zilver en brons.

Immers, de voorsprong van het SPRO Zeevisteam was al 7 punten! Toch verliep het eerste uur voor Spro niet goed. In de vakken D en E hadden Remi Lindhout en Arjan Rijnberg moeite om op gang te komen, terwijl later in de wedstrijd Jan Stam in vak A de top los moest laten.

De concurrerende teams van Nipro, Zeenaald 2 en Zeebaars 1 konden niet profiteren. Sterker nog, de zeilen moesten worden bijgezet om de huidige klassering te handhaven.

Na het tellen van de punten bleek de top 5 onveranderd te zijn. Het Spro Zeevisteam had de voorsprong zelfs uitgebouwd en is de nieuwe Nederlands Kampioen. Hierdoor mag het team opnieuw deelnemen aan het WK, ditmaal in Italië.


De kampioenen.

Evenals vorig jaar worden ze vergezeld door het eerste team van de Zeebaars dat evenals vorig jaar het zilver opeiste.

Het podium werd gecompleteerd door de Zeenaald 2.

Een team dat als outsider andere gerenomeerde teams achter zich heeft weten te laten. 


De individuele winnaars.

Foto’s en de complete uitslag van competitie 2017 staan op de site www.korpsvissen.nl. Hier komt ook de informatie over de competitie 2018 en de veranderingen daaromtrent. De inschrijving voor 2018 wordt vanaf 1 januari aanstaande geopend.
                                          

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Vissen vanuit een kajak (1)
Willem Moorman -
image description
Samenwerking Visreis.nl en Ultracast
Willem Moorman -