Spro Hypalite Dropshot & Bottom Jigging en Hypalite 11.000

Persbericht Spro

Spro Hypalite Dropshot & Bottom Jigging en Hypalite 11.000 

 

Door Ann-Christin Weigel



De Hypalite-serie van Spro kenmerkt zich door een serie hengels en molens voor de roofvisser die kwaliteit tegen een betaalbare prijs zoekt. Een van de hengels uit deze serie is de Dropshot & Bottom Jigging Medium met een lengte van 2.20 meter. Samen met een molen uit dezelfde serie in de maat 010, is dit een prachtige combinatie voor het dropshotten en jiggen met wat grotere shads en zwaardere loodkoppen. In dit artikel wil ik deze combinatie nader voorstellen.



Na de eerste dag vissen viel al direct op dat je met deze combinatie ontzettend verre worpen kunt maken. Zelfs lichte loodkopjes van 10 gram laten zich ver en precies werpen. De hengel zelf is mooi afgewerkt met onder andere titanium gecoate ogen, handgrepen van kwalitatief hoogwaardig schuim en ligt fijn in de hand.


Een prachtige en lichte combinatie.


Het nano-carbon zorgt voor een krachtige maar toch lichte blank. De kracht van de hengel doet zich vooral gelden tijdens het drillen. Uithalen van de vis worden goed opgevangen en de controle is maximaal.




Lekker struinen langs de rivier.




De ondieptes van een kribvak uitwerpen leverde deze snoekbaars op.


Met een werpgewicht van 10 tot 35 gram kun je met deze hengel veel kanten op. Van de lichte visserij in stilstaand water tot de zwaardere visserij op de grote rivieren. Loodkoppen tot zo’n 30 gram laten zich hierbij nog prima werpen. De top is gevoelig genoeg om aanbeten goed te kunnen registreren, ook op wat grotere afstand. Ook pluggen laten zich overigens prima vissen met deze hengel. De hengel is dan ook allround inzetbaar voor diverse vormen van roofvissen.


Een krachtige maar toch lichte blank.



Voor het subtielere dropshotten is de hengeltop naar mijn mening echter te stug. Daarvoor kun je beter kiezen voor een wat fijngevoeligere hengel, bijvoorbeeld de Hypalite Dropshot & Bottom Jigging Light (5-24 gram).





Optimale controle tijdens de dril.



De molen draait soepel en heeft een grote lijncapaciteit. De spoel is van aluminium en de lijn loopt hier soepel van af waardoor verre worpen mogelijk zijn. De slip is werkelijk fantastisch en kan uiterst nauwkeurig worden ingesteld. De molen heeft verder 10 kogellagers, een overbrenging van 1:5,1 en weegt 260 gram. Daarnaast beschikt de molen over een extra sterke beugel. 





Een mooie molen die verre worpen mogelijk maakt.

De spoel had ik overigens gevuld met 0,15 mm Snyper Braid van Spro. Eventueel zou je ook nog iets dunner kunnen vissen met deze combinatie. Lager dan 0,12 mm zou ik echter niet gaan met een dergelijke hengel. 




Bijna uitgedrild en klaar voor de landing.


De krachtige maar toch gevoelige hengel zal de veeleisende roofvisser zeker tot de verbeelding spreken. De allround inzetbaarheid van deze hengel in combinatie met de kwalitatief uitstekende molen biedt zowel vanaf de kant als vanuit de boot veel mogelijkheden. 




Strak tegen de krib lag deze baars.



Een combinatie om jarenlang plezier van te hebben!



Hartelijke roofvisgroet,
Ann-Christin Weigel



Voor meer informatie over de Hypalite-hengels, klik hier.
Op zoek naar een geschikte molen? Klik hier.


 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -