Sportvisserij Zuidwest Nederland organiseert clubkampioenschap

Persbericht Sportvisserij Zuidwest Nederland

klik om naar de website te gaan

Sportvisserij Zuidwest Nederland organiseert clubkampioenschap

In 2012 zal Sportvisserij Zuidwest Nederland een nieuwe reeks wedstrijden organiseren; het Federatief Clubkampioenschap Zoet. In het kort is dit een competitie tussen verenigingen. De opzet is vergelijkbaar met het KNVB-bekertoernooi bij het voetbal; twee verenigingen vissen tegen elkaar en de winnaar gaat door naar de volgende ronde. Uiteindelijk houd je drie verenigingen over die een finale tegen elkaar vissen. De winnende vereniging is de Clubkampioen van 2012.

Elke vereniging die is aangesloten bij Sportvisserij Zuidwest Nederland kan zich opgeven voor deze competitie. In 2012 zal er gestart worden met een competitie tussen maximaal 12 verenigingen. Deelname is overigens gratis!

Opzet
De deelnemende verenigingen worden door middel van loting aan elkaar gekoppeld. De “thuisspelende” vereniging bepaalt het viswater waarop gevist gaat worden. De twee verenigingen regelen de wedstrijd verder zelf; dus waar wordt gevist, wanneer wordt gevist enz.. Wel wordt er volgens een vast reglement gevist en moet de wedstrijd voor een bepaalde tijd gevist worden.

Puntentelling
Winnaar is de vereniging met de meeste punten. De uitslag wordt opgemaakt op basis van de acht beste resultaten per vereniging. Een vereniging kan dus meedoen met acht vissers maar ook met bijvoorbeeld 20 vissers. Dit kunnen senioren zijn maar ook jeugdvissers. Om de deelname van jeugdvissers te stimuleren krijgen jeugdvissers dubbele punten!

Organisatie
De voorrondes worden door de deelnemende verenigingen zelf georganiseerd. De finale daarentegen wordt georganiseerd door Sportvisserij Zuidwest Nederland. Deze finale gaat tussen drie verenigingen en zal gevist worden op 2 september 2012. Viswater zal de Vlaardingse Vaart zijn. Ook tijdens de finale geldt dat de uitslag opgemaakt wordt op basis van de beste acht vissers van één vereniging. De winnende vereniging ontvangt in ieder geval een clinic verzorgd door niemand minder dan Jan van Schendel maar er zijn ook prijzen voor de andere finalisten. Er zijn geen individuele prijzen.