image description

Sportvissen met de Wahoo in Alesund

Sport Fishing Company   

Sportvissen met de Wahoo in Alesund   

Medio februari  zal de Wahoo haar thuishaven IJmuiden voor zes tot acht weken verruilen voor de haven van het spectaculaire Noorse Alesund. 

We zijn geïnspireerd en geënthousiasmeerd door de door vele spannende verhalen van vele van onze klanten die vrijwel jaarlijks richting Noorwegen trekken om daar de vis van hun leven te vangen. 

Noorwegen is een van de weinige landen waar het nog steeds mogelijk is om een droom kabeljauw van 30+ kilo binnen de boot te brengen! 

Wat kunnen wij als sportfishingcompagny onze klanten bieden? 
Dagelijks een rechtstreekse vlucht met de KLM (slechts twee uur vliegen) en perfecte, zeer gevarieerde visserij in de uitgestrekte wateren rond Alesund ook wel de Noorse “visserijhoofdstad”  genoemd.

Alesund en de regio heeft veel meer te bieden dan alleen vissen, dus ook voor de niet vissers zijn er mogelijkheden genoeg voor een geslaagd verblijf. Het is een gezellig toeristische stad met talloze mogelijkheden om lekker te eten en gezellig een borrel te drinken.

U vind er vele hotels met uitstekende faciliteiten en uitgebreide eetmogelijkheden. Het is zelfs mogelijk om je eigen gevangen vis te laten bereiden in het door ons gereserveerde Scandic Hotel. Wij hebben een uitstekende ervaring met dit hotel, mede gezien de ligging en de kwaliteit/prijs verhouding

Waarom vissen op de Wahoo?
• Wij bieden u veilige visomstandigheden.
• Deskundige Nederlands sprekende schipper (Nick) en lokale gids (Klaus, een visserman met 40 jaar ervaring) aanwezig.
• Wij hebben de mogelijkheden om zowel binnen de fjorden als op de oceaan te vissen. 
• Wij bieden onze klanten zowel dag-  als nachtelijke vistochten aan. Het mooie hierbij is dat je zelf de tijden kunt bepalen. 
• Uiteraard gaan we op zoek naar de aller beste stekken voor “super” kabeljauwen.
Kortom, het enige wat jullie moeten doen is je “record” vissen proberen te vangen. De rest verzorgen wij.

Ligplaats van de Wahoo
Wij zijn er in geslaagd een ligplaats te bemachtigen bij een professionele Noorse visser die ons ook met raad en daad bij staat voor wat betreft de lokale visgronden en vistechnieken. Bij de ligplaats hebben we ook de mogelijkheid om de visspullen zoals pakken, laarzen etc. op te slaan zodat we deze niet mee hoeven te nemen naar het hotel. 

Ons streven is om binnen een aantal dagen een groot aantal vissoorten te vangen en natuurlijk gaan we ervoor om die ene grote zware vis aan de haak te slaan.

Verder kunnen we hier dagelijks onder het genot van een hapje en een drankje de vis schoonmaken en invriezen zodat een ieder de maximale hoeveelheid van 10 kilo filet mee naar huis kan nemen.

Wat kunnen we u nog extra bieden? Wat dacht u hiervan een Noorse visschotel van zelf gevangen vis voor € 10,-- per persoon (in het hotel bereid). Of een Noorse avond met ‘Fish and Chips’ op lokale wijze bereid met live muziek tezamen met lokale vissers uit Alesund)? Een avond die u niet snel zult vergeten.

Visreis pakketten
Wij bieden een vijfdaagse trip met drie visdagen aan waarbij de Sport Fishing Company verantwoordelijk is voor het maritieme deel van reis.

Accommodatie en vluchten
Informatie over de reismogelijkheden en accommodatie kunt u terecht bij het bureau Norsk Noorwegen Reizen. Samen met het reisbureau hebben we meerdere pakketten van drie, vijf en zeven dagen samengesteld.

Kosten voor onze trips starten vanaf € 750,- per persoon inclusief lunch en versnaperingen aan boord alsmede 10 kilo visfilets die u mee naar huis mag nemen. De vlucht en accommodatie zijn bij de prijs inbegrepen. Extra wensen zijn natuurlijk altijd mogelijk, u kunt dit bespreken met het reisbureau Norsk.

Wij nodigen al onze Hollandse klanten en sportvissers uit om deze uitdaging aan te gaan. De Wahoo zal een kleine twee maanden in Alesund zijn, dus wees er snel bij. Vol is vol! 

Inschrijven kan vanaf heden tot kort voor het moment dat de Wahoo weer vertrekt naar Nederland. We hopen u te mogen begroeten in het mooie Noorwegen. Heeft u interesse? Neem dan graag contact met ons op voor meer informatie en de tarieven.

Tight Lines!

Sport Fishing Company 
www.sportfishingcompany.nl
Telefoon: 0252-830399 (bellen tussen 10.00 - 22.00 uur)
Email: Reserveringen@sportfishingcompany.nl 

ANDEREN LAZEN OOK