Spodsbjerg 2012 (4)

Spodsbjerg 2012 (4)

Door Ninja Klapwijk & Richard Ludema

Maandag, 13-08-2012 - Gezien de voorspellingen van de wind op de website van DMI hebben we besloten om maandag ook rustig uit te slapen om tegen de middag een poging te doen om uit te varen. De zee was zelfs in de middag nog redelijk onstuimig, waardoor we onder de kant naar zuid moesten varen.

Door de onstuimige zee besloten om de elektromotor vandaag niet mee te nemen. Eenmaal op onze waypoint aangekomen gaf de fishfinder weer de signalen waarop we gehoopt hadden; er zat volop vis! Door de hoge driftsnelheden was het echter niet te doen om überhaupt aan de bodem te komen. Wat wel vreemd was is dat de golven voorbij de groene stroompaal richting het zuiden alleen maar minder werden. Dit fenomeen hebben we deze vakantie vaker ervaren.

We besloten dus om terug te trollen om de elektromotor alsnog te gaan halen. In de tussentijd wisten we 3 gepen te vangen en diverse te lossen aan een lepeltje, een aangename bijkomstigheid. De middag bracht helaas alleen maar meer wind met toenemende golven, waardoor we uiteindelijk nauwelijks hebben kunnen vissen deze dag.

In de avond dus maar een bezoek gebracht aan beroepsvisserij in de haven. Tot mijn grote verbazing viel mijn oog aan boord van een beroepsvisser op onze shads die we eerder waren verloren in de niet aangegeven netten voor de haven van Spodsbjerg. We zijn zelf maar zo vrij geweest om deze shads weer aan onszelf toe te eigenen.


Bij puur toeval kwamen we onze shads weer tegen aan boord van een beroepsvisser.

De avond hebben we verder afgesloten onder het genot van enkele biertjes in het beste hotel van Spodsbjerg. Hier tot middernacht gelachen met een local die ons ook het een en ander over de beroepsvisserij wist te vertellen. Uiteindelijk voor het slapen nog 14 vallende sterren gezien, dus nu maar hopen op betere tijden…

Tot morgen…

 

ANDEREN LAZEN OOK