Spodsbjerg 2012 (3)

Spodsbjerg 2012 (3)

Door Ninja Klapwijk & Richard Ludema

Zondag, 12-08-2012 - Zondagochtend iets langer in bed blijven liggen om wat slaap in te halen. Omstreeks 11 uur naar de haven gereden en de boot te water gelaten. We zijn uiteraard direct teruggevaren naar de topstek van de vorige dag. Op de fisfinder was echter niet veel vis te bekennen. Ook was de stroming aangetrokken tot snelheden van wel 7 km/h.


Stroming van 6.3 km/h!

Ondanks dat we dankzij de elektromotor prima konden vissen hebben we maar één maatse gul gevangen. In de middag nam de wind ook nog eens toe, in combinatie met de sterke stroming gaf dit behoorlijk verraderlijke golven. Hierdoor werd het vissen vrijwel onmogelijk. Met name bij de rode boei ter hoogte van de groene stroompaal geeft de wind in combinatie met de stroming erg spitse en korte golven.


De enige maatse vis deze dag.

Anticipeer hier tijdig op, anders kan het je terugreis behoorlijk riskant maken. We hebben tot slot nog even geprobeerd te vissen voor de groene boei voor de haven van Spodsbjerg, maar na beiden tegelijk vast te hebben gezeten in een net dat niet stond aangegeven, hielden we het ook hier al snel voor gezien.

In de avond nog even gaan trollen op zeeforel en geep, waarbij we slechts een geep hebben gelost. Helaas was dit qua vangsten een mindere dag, maar we hebben er niet minder om genoten! Ook de zonsondergang was weer erg mooi…


’s Avonds trollen op zeeforel, prachtige zonsondergang!

Tot morgen…

ANDEREN LAZEN OOK