Spodsbjerg 2012 (2)

Spodsbjerg 2012 (2)

Door Ninja Klapwijk & Richard Ludema

Zaterdag, 11-08-2012 - Na een goede reis omstreeks 06:30 uur aangekomen in de haven van Spodsbjerg. Direct even wezen vissen met als resultaat één vis van 60cm. Vermoeidheid en een zware stroming in combinatie met redelijke golven zorgde ervoor dat we snel weer de kant op hebben gezocht. In de middag ging de wind liggen, waardoor we weer geweldig konden vissen.

We zijn deze eerste dag om 14:00 uur richting zuid gegaan om het op de grote dieptes rond de 50 meter te proberen. Bij aankomst hielden de meeste boten het al voor gezien, waardoor wij weinig goede hoop hadden. Het was immers te mooi voor woorden; midden op de dag met een felle zon op de bol en staan vissen in de zwembroek. Dit bleek echter onterecht!

De vermoeidheid was snel verdwenen door de adrenalinestoten van bonkende hengels. Het leek wel of er zojuist een enorme bijtperiode was aangebroken. Er werd direct een waypoint gemaakt op een diepte van 52 meter. De eerste twee vissen van de vakantie waren direct vissen van 80 en 90+cm! Uitblinker was toch wel de vis van Richard, 91cm en 8.5kg!


Vis van 91cm en één rond de 80cm.


Veel vissen van dit formaat deze dag.

Als we over de waypoint waren vingen we ook niks meer. Het was een kwestie van opvaren, laten zakken en weer een kromme hengel. Dit ging in totaal zo 1,5 uur door, toen viel het stil. In deze tijd hadden we in totaal 11 vissen van een aanzienlijk formaat gevangen. Aangezien we genoeg te fileren hadden zijn we deze dag ook op tijd gestopt. De grootste vis van Richard laten wegen waardoor hij voorlopig op het bord stond met vangst van de week!


Nog maar één, supervangsten!


Voorlopige vis van de week: 91cm en 8.5kg! Dik tevreden over de eerste dag!

Tot morgen…

ANDEREN LAZEN OOK