image description

Spitgebied Grevelingendam ongewijzigd

Deze spitlocatie ligt in een gebied waar bepaalde natuurwaarden onder druk staan, waar Rijkswaterstaat onlangs een deel van heeft afgesloten. Sportvisserij Zuidwest Nederland is vanaf het begin direct betrokken geweest bij gesprekken met Rijkswaterstaat.

Het spitgebied aan de Grevelingendam wordt al jaren gebruikt en heeft een significante waarde voor de hengelsport. We zijn daarom erg tevreden dat het recreatief medegebruik in dit gebied wordt gerespecteerd en het toegankelijk blijft voor wormenspitten.

Er staat sinds kort een nieuw bord (zie foto) waarop staat aangegeven welk deel van het natuurgebied is afgesloten. Echter is hier een overlap te zien met wat de grenzen zijn van het spitgebied. Rijkswaterstaat is hier van op de hoogte en zal het bord wijzigen. Het gebied is toegankelijk binnen de grenzen zoals deze in de Visplanner of op de wormenspitvergunning staan aangegeven. 
 
Let op: Het gebied mag enkel betreden worden als je in het bezit bent van een VISpas of een wormenspitvergunning en alleen voor het wormenspitten.