Spiegelkarperuitzettingen in het Benedenrivierengebied

Persbericht Sportvisserij Zuidwest Nederland   

Spiegelkarperuitzettingen in het Benedenrivierengebied 

Op zaterdag 19 november 2016 staat alweer de vierde uitzetting van spiegelkarpertjes op het programma. Deze uitzetting vind plaats in het kader van Spiegelkarperproject Benedenrivierengebied. Net zoals voorgaande jaren worden er door tientallen sportvissers spiegelkarpers uitgezet op dit unieke watersysteem.

Het spiegelkarperproject (SKP) is opgezet om het natuurlijk verval van de soort op te vangen en tegelijkertijd te voorzien in de behoefte van de karpervissers. Deze vorm van sportvissen blijft onverminderd populair en met deze uitzettingen wil Sportvisserij Zuidwest Nederland ze graag tegemoet komen.

Er wordt specifiek voor spiegelkarper gekozen omdat deze veel minder vertegenwoordigd zijn dan de schubkarper. Tevens laten deze spiegels zich makkelijker terugvinden in onze database. Het is namelijk de bedoeling dat karpervissers die een SKP-spiegelkaper vangen deze terugmelden bij Sportvisserij Zuidwest Nederland zodat we kunnen monitoren hoe het met de visstand gaat.

Aanstaande zaterdag zijn leden van de Karperwerkgroep van Sportvisserij Zuidwest Nederland en circa 60 vrijwilligers op vijf verschillende plekken in Zuidwest Nederland actief.


Tientallen sportvissers helpen bij de uitzettingen.

In totaal gaat er 1750 kilo aan spiegelkarper het water in. Daaronder vallen naast het SKP ook twee onderhoudsuitzettingen in het oosten van Brabant. Het SKP vindt plaats bij Numansdorp, Werkendam en in Genderen.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Karperuitzet in Groningen en Drenthe
Marc Borst -
image description
Onderzoek visstand Volkerak-Zoommeer
Marc Borst -