Spetterende actie op de Indische Oceaan - Watamu Kenia (1)



Spetterende actie op de Indische Oceaan - Watamu Kenia (1)

Door Piet van den Berg en Bert Goeree

Kenia, de naam alleen al doet bij menigeen het sportvishart sneller slaan. De sfeer, de vriendelijkheid van de bevolking, het heerlijke klimaat, de exotische stranden, maar voor ons vissers gelden bovenal de fantastische sportvismogelijkheden.

Sinds ik in 1990 voor de eerste keer voet zette op deze Afrikaanse bodem blijf ik mij nog steeds verbazen over de enorme mogelijkheden die de Indische Oceaan te bieden heeft. De uitnodiging van George & Mark Allen van Fish Kenya uit Watamu om langs te komen werd dan ook in grote dankbaarheid aanvaard en begin januari maakt de KQ 117 zich met een donderend geweld los van de Polderbaan, zet ik mijn stoel achterover en begon heerlijk weg te dromen bij alles wat ons de komende dagen te wachten zou staan.

Out of Africa-gevoel

Kalula Camp meldde het bordje ons. Na een rit van net geen 2 uur vanuit Malindi keken we uit over de Galana rivier. Wat een natuur en stilte… behalve wat vrolijk vogelgekwetter was er niets te horen. Bijkomend van de autorit, zitten we op de veranda, genietend van een koud biertje met het mooiste uitzicht over de Galana rivier.


Kulalu Camp.


Hoe mooi kan het zijn… vanuit je tent kijken op de Galana rivier.


De luxe safaritenten van Kulalu Camp.

Plotseling zien we beweging tussen de struiken aan de overkant en komt een kleine kudde zebra’s naar beneden om uit de rivier te drinken. “Ik voel een hevig ‘Out of Africa’-gevoel opkomen,” zei ik tegen mijn vismaat Piet. Hij zei niets, maar knikte slechts genietend van het schouwspel en  begreep geloof ik wel wat ik bedoelde.

Om 4 uur die middag was de ergste warmte verdwenen en de Range Rover stond al gereed voor de eerste game-drive. Kalalua Camp bevindt zich aan de rand van Tsavo East, het grootste wildpark van Kenia. Bij het doorsteken van de rivier zagen we al snel de eerste krokodillen en deze bleken bepaald niet schuw. Al snel volgden meer prachtige dieren.


We zagen vele kuddes zebra’s…


...En giraffes.

We spotten hippo’s, die met hun ogenschijnlijk logge lijven verrassend snel kunnen rennen. We zagen zebra’s, antilopen, olifanten, onyx, buffels en prachtige, kleurrijke vogelsoorten. Toen de zon begon te zakken reden we naar de top van Laila hills en hadden we een fantastisch uitzicht over de vlakte onder ons. Een cooler met koude biertjes werd erbij gehaald en terwijl de zon langzaam aan de horizon verdween voelden wij ons even de koning te rijk. 


Even afstand bewaren voor deze enorme bull-olifant.


We spotten deze prachtige roofvogel.

Binnenkort deel 2…

ANDEREN LAZEN OOK