Snoekviswedstrijd op één van de beste snoekwateren van Europa

Snoekviswedstrijd op één van de beste snoekwateren van Europa 

Door Berthil Bos

Zo dat is nog eens een boute uitspraak, die maar eens waar gemaakt moet worden. Laten we eerst eens beginnen met het bekendmaken van deze unieke stek. Aan de grens van het Koningrijk Noord Ierland en de Republiek Ierland ligt een merengebied met de naam Lough Erne.

Het bestaat uit twee enorme wateren, de Lower Lough Erne en de Upper Lough Erne. Op de laatst genoemde wordt op 16 en 17 April 2016 deze wedstrijd gehouden. De Upper L Erne is het water waar van wordt gezegd dat het behoort bij de beste snoekwateren van Europa en na een aantal bezoeken kunnen wij als Totalfishing dit alleen maar beamen.



Wat zijn nu eigenlijk de criteria om een water uit te roepen tot een fantastisch roofviswater? Als eerste hebben we te maken met de snoekpopulatie en deze is fenomenaal, zowel in aantallen als in gewicht en lengte. Er is geen beroepsvisserij op U-L Erne en de vissen worden door niets gehinderd om maar door te groeien.

Omdat dit meer is ontstaan uit een rivier en deze nog altijd door dit gebied stroomt, is het altijd verzekerd van voldoende zuurstof en een vrij constante watertemperatuur. In de winter wordt het meestal niet kouder dan ongeveer acht graden door het gematigde klimaat en in de zomer, door de invloed van de rivier is de watertemperatuur zelden hoger dan 18 graden. Dit is voor de voortplanting en het doorgroeien het meest ideale.


Pascal, de eigenaar van de Watermill is zelf ook een verwoed roofvisser.


De snoek zal je dus nooit in de steek laten, maar er zijn ook andere factoren die een water maken tot één van de beste. Omdat het water zo gezond is en dressuur hier nog een onbekend fenomeen is, vechten deze Ierse snoeken dubbel zo hard en zal je hart verzakkende momenten meemaken.

Een ander groot, zeer groot voordeel van dit water is dat er ongeveer 100 eilanden aanwezig zijn. Hierdoor kan je altijd het water op, ook al is de windkracht toegenomen tot acht BFt. Dit hebben wij namelijk meegemaakt en in tegenstelling tot andere locaties, waar je dan visdagen moet inleveren, zijn we hier in de beschutting van deze eilanden rustig doorgegaan met onze hobby.


Door de vele eilanden kan je altijd vissen.


Ook de kan je alle technieken die je maar beheerst gebruiken, omdat het water op de meeste plaatsen rond de zes meter diep is en naar de vele eilanden toe in een ondiepe plaat eindigt van ongeveer twee meter. Trollen, backtrollen, diverse werptechnieken, vliegenlat en doodaaspresentaties zijn allemaal mogelijk en maken ook hierdoor het water tot wat het is.


De Watermill ligt direct aan het water
.

En dan is er nog de accommodatie die aanwezig is voor de buitenlandse bezoekers en het materiaal waarmee je het water op kan gaan. De organisator van de Upper Erne European Prodator Challenge 2016, Pascal Brissaud, heeft een geweldige en unieke Fishing Lodge aan de oever gebouwd: de Watermill en het bijbehorende restaurant, waar iedere hengelaar van harte welkom is, is uitgeroepen tot het beste culinaire plekje van Ierland.


De Ierse gezelligheid zal je betoveren.


Ook de boten en elektronica die je meekrijgt zijn uniek te noemen en zullen het plaatje alleen maar completer maken. Bij elkaar opgeteld kom je tot de conclusie, dat het daadwerkelijk een droom is die je hier kan laten uitkomen.


Alleen het beste is goed genoeg voor Pascal en zijn gasten.


Wil je nog aan deze wedstrijd meedoen, neem dan even contact op met Watermill Fishing Lodge Ierland via de site www.watermillrestaurantfermanagh.com, waar je tevens kan kijken het er allemaal uitziet of zendt een Email naar Water.lodge@yahoo.com of bel 028 67724369.

Voor degene, die buiten deze wedstrijd om, graag nog meer informatie wil hebben over de mogelijkheden bij Watemill Lodge, kunnen ook contact op nemen met berthil.bos@totalfishing.nl.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -