Snoekstudiegroep draagt bij aan betere vergunningvoorwaarden in Rotterdam

Persbericht SNB

Snoekstudiegroep draagt bij aan betere vergunningvoorwaarden in Rotterdam

Recent is in de vergunningvoorwaarden van Hengelsportvereniging Groot Rotterdam een aanpassing gerealiseerd die mede dankzij bemoeienis van de Snoekstudiegroep Nederland België, SNB, tot stand is gekomen.

Dregverbod
In de eerste helft van dit jaar werd de SNB benaderd door iemand van de roofvisafdeling van genoemde HSV. Er geldt al een tijd een verbod om met dreggen te vissen, hetgeen niet prettig is voor de talloze roofvissers in dit gebied. De hulp van de SNB om de vereniging en haar vergunningverleners te overtuigen werd ingeroepen.

In mei van dit jaar heeft de SNB middels een vertegenwoordiger uit haar vereniging een presentatie gehouden met de voordelen en overwegingen om het dregverbod op te heffen. Na deze vergadering is er tussen de HSV en de gemeente, waterschap en overige instanties overleg geweest over de nieuwe vergunningvoorwaarden.

Verbod opgeheven
Het resultaat van deze gesprekken is dat met ingang van 2013 het verbod op het gebruik van dreggen wordt beëindigd. Uitstekend nieuws voor alle roofvissers, maar zeker ook voor de snoek. Het slikken van enkele haken bij gebruik van natuurlijk aas zal dus voortaan tot het verleden gaan behoren. Ook op het meeste kunstaas zitten standaard dreggen, zodat ook hier de roofvissers geen aanpassingen meer hoeven te doen.

Belangrijk resultaat
In een tijd waarin sommigen zich afvragen of belangenbehartiging nog wel van deze tijd is, is dit een belangrijk resultaat. Door bemiddeling en voorlichting vanuit de SNB is bereikt dat een grote groep roofvissers hun hobby beter en visvriendelijker kunnen uitvoeren.

ANDEREN LAZEN OOK