image description

Snoekerijen nummer 147; Werpend het jaar door op snoek

Rond 11 september krijgen alle leden van de SNB weer de nieuwe editie van ons prachtige roofvismagazine Snoekerijen in de bus. Dit keer editie 147. Ook nu natuurlijk weer gevuld met 68 pagina’s roofvis nieuws.

De snoek is een zeer intrigerende vissoort. Zowel als sportvis en als soort om te bestuderen. Dat laatste doet Thomas Knijnenburg graag en grondig. Hij zocht enkele nuttige en leuke wetenswaardigheden voor ons uit en brengt ze in zijn uitgebreide bijdrage “Met het oog op snoek”. Dat hij ook nog eens een succesvol visser op snoek is weten we van zijn bijdragen uit het verleden en werk voor onze redactie.

Werpend vissen op snoek kun je uiteraard het hele jaar door doen. Specialist op dit gebied is zeker Derk van der Molen. Hij neemt ons het jaar door mee en vertelt over zijn techniek gedurende de verschillende seizoenen.



De watersnood in het zuiden van ons land en de ons omringende landen heeft diepe indruk gemaakt en zijn sporen na gelaten. Ook op sportvis gebied heeft het grote impact gehad. In woord en beeld neemt Andres de Rouville, medewerker van Sportvisserij Limburg, ons mee in de hectische dagen tijdens en kort na de rampspoed die hen daar overviel.

De vaste rubrieken zoals de rubriek “Geef me de vijf” en de visgidsen actie komen natuurlijk ook voorbij. De visgidsen actie is een heel bijzondere dit keer. Visgids Igor Vucenic biedt aan een visdag die door ouder/kind samen mag worden ingevuld. Ook over onze regionale activiteiten vind je weer een bijdrage. Dit en meer lees je in het onafhankelijke en enige roofvismagazine van ons land Snoekerijen.


Nieuwsgierig geworden? Zorg dan dat je de komende Snoekerijen goed in de gaten houdt en meld je snel aan als lid als je dat nog niet gedaan hebt! Zie verder www.snoekstudiegroep.nl