Snel het water op met de Quickboat

Persbericht Quickboats Europe BV  

Snel het water op met de Quickboat  

Met de Quickboat wordt 'even varen' een stuk eenvoudiger. Leg de boot op het dak van je auto, rij naar een mooi plekje aan het water en binnen enkele minuten vaar je weg. Door middel van een aramide-scharniersysteem kan de Quickboat eenvoudig binnen een minuut in elkaar worden geklikt. Boutjes, schroefjes en moertjes komen er niet meer aan te pas. 
 
Voor het eerst wordt de opvouwbare Quickboat tijdens de HISWA 2014 (standnummer 01.212) aan het Nederlandse publiek getoond. Daarna volgt de rest van Europa volgens managing director Wibo van Wier. De ondernemer is ervan overtuigd dat er veel liefhebbers zijn voor de Quickboat. 
 

Vrijwel onderhoudsvrij.
 
Vooral mensen die het wel leuk vinden om te varen, maar geen zin hebben in het gedoe er omheen. De boot heeft legio voordelen, zoals het niet nodig hebben van een ligplek of een winterstalling. Ook is de boot vrijwel onderhoudsvrij. "Dit is de eerste boot die het niet erg vindt om niet te varen", zegt Van Wier. 
 

Binnen een minuut in elkaar geklikt.
 
Het belangrijkste verschil ten opzichte van een gewone boot is dat door de geringe omvang de boot eenvoudig kan worden meegenomen boven op het dak van een auto of een camper. Vervolgens kan de boot snel worden uitgepakt om het water op te gaan. 
 

Varen zonder 'het gedoe'.
 
De Quickboat is in Australië ontwikkeld door een gerenommeerd team van industrieel ontwerpers. De boot is gemaakt van geavanceerde, lichte sandwichpanelen die met aramide scharnieren aan elkaar zijn verbonden.
 

Sandwichpanelen met aramide scharnieren: geen boutjes en schroefjes meer.
 
Van Wier is voor Europa de exclusieve importeur, nadat hij zelf het Australische bedrijf benaderde om de boot op de Europese markt te introduceren. 
 

Kan ook mee naar zee.
 
Een eerste succes heeft hij al geboekt, nadat hij door middel van crowdfunding binnen 20 uur 250.000 euro bij elkaar heeft gekregen. "Het concept Quickboats spreekt dus ook investeerders aan", aldus Van Wier. 
 

Eenvoudig vervoerbaar.
 
De Quickboat heeft een lengte van 3,7 meter en is geschikt voor 4 tot 6 personen. Er zitten vijf wereldwijde patenten op de boot.
 

Geschikt voor vier tot zes personen, 3,7 meter lang.
 
De Quickboat wordt gefabriceerd in Thailand, waar ook Europese autofabrikanten carbon fiber onderdelen laten maken voor hun topmodellen.
 

'Even varen'.
 
De boten arriveren begin juni in Nederland. Op www.quickboats.com wordt aangekondigd waar de Quickboat tot die tijd op evenementen te zien is. Inmiddels zijn er boten verkocht in Nederland, Australië, Zweden, Verenigd Koninkrijk, Schotland en Ierland. 
 
De kans is groot dat de eerste levering boten verkocht is voordat deze in Rotterdam aankomt.  
 
Voor meer informatie over de Quickboat bij Quickboats Europe BV (Wibo van Wier)


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -