SNB Regio Kennemerland Een doorstart

SNB Regio Kennemerland 

Een doorstart 

Door Berthil Bos

We kennen als roofvissers allemaal wel de SNB (Snoekstudiegroep Nederland/België). Deze vereniging komt op voor de belangen van zowel onze tegenstander, de snoek, als die van de roofvisser. Buiten het landelijk bestuur zijn er vele regiobesturen, waar deze vereniging op drijft.

Door deze regioafdelingen heeft de SNB overal in het land vertegenwoordigers en kunnen er leuke activiteiten georganiseerd worden. Deze activiteiten worden door vrijwilligers op poten gezet en dat is een hele opgave.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat het niet altijd lukt om het heilige vuur brandende te houden en dat is dan ook gebeurd bij de Regio Kennemerland. Wat we ook altijd zien, is dat in een dergelijke regio wel de behoefte blijft bestaan om met je hobbygenoten leuke dingen te organiseren en dat er altijd weer mensen opstaan die de handschoen weer op willen pakken.

Regio Kennemerland is op deze manier ook weer uit een slaapstand gekomen en wil via Totalfishing dit bekend maken. We wensen hen veel succes en laten deze Regio even aan het woord.

"Regio Kennemerland die in 2012 gestart is was in slaapstand gegaan door allerlei persoonlijke omstandigheden. Omdat ik bij de hsv Haarlem na 25 jaar geen bestuurder meer ben en toch graag dingen organiseer en op poten zet heb ik met enkele andere leden van ons gesproken om de draad weer op te pakken voor de regio.

Na overleg met het hoofdbestuur en Michel Molier, de ex-voorzitter van Kennemerland, heb ik  de volgende mensen bereid gevonden een voorlopig bestuur/commissie te vormen. Namelijk Kees Adema bestuurder bij hsv Haarlem, fanatiek roof- en vliegvisser, Ronald Cassee bij ieder SNB lid wel bekend, zeer actief bij de SNB en ik Rien Boon.

Verder hebben de mannen die zich in het begin opgegeven hebben voor allerlei ondersteuning ook nu weer gezegd te willen helpen. Maar we willen ook mensen uit de andere kant van de regio mee laten doen. Plannen zijn er onder andere om visdagen te organiseren.


Rien Boon.

In het voorjaar wil Ronald Cassee een avond/dag verzorgen over het vissen met topwaters, met aansluitend een praktijkgedeelte. De doodaas-specialist Hans Rademaker wil ons in de toekomst op een avond de kneepjes van het vak bijbrengen.


Kees Adema.

Jullie zien ambitie genoeg, maar…we kunnen nog wel een paar vrijwilligers voor het bestuur/werkgroep gebruiken. Wij denken met een team van vijf personen goed te kunnen werken.


Ronald Cassee.

Het bestuur van Hengelsportvereniging Haarlem e.o heeft hun clubhuis gratis beschikbaar gesteld voor de SNB, dus wij kunnen starten vanuit een vast onderkomen. Hsv Haarlem is te vinden aan de Botterboulevard 62, 2022 GA Haarlem.

Wil jij helpen regio Kennemerland tot een actieve en gezellige afdeling te maken stuur dan een mail. In onze regio hebben we geweldig gevarieerd viswater tot ons beschikking dus het moet zeker lukken om veel mooie snoekdagen samen te beleven.

We zien je reactie graag tegemoet via de mail naar regiokennemerland@snoekstudiegroep.nl

Bellen naar Rien Boon kan ook op 06 44 078 149.