Smartliner boten

Smartliner boten

Door Lance Senior

Zoals ieder jaar is de Düsseldorf Boatshow 2012 in volle gang. Naast de gebruikelijke elektronica die zwaar gediscount wordt, ben ik door de botenhallen gelopen. Daar vielen mij onder andere de boten van ‘Smartliner’ op.
 
‘Smartliner’ wordt voor de Benelux geïmporteerd door Beekman Watersport in Goes. De boten zien er zeer gelikt uit en zijn goed afgewerkt. Aan veel dingen die belangrijk zijn voor de zeevissers is gedacht en ze zijn multifunctioneel. Deze boten zijn betaalbaar gemaakt door de kosten op mallen en transport tot een minimum te beperken. Iedere lengte is in twee uitvoeringen verkrijgbaar: een console-uitvoering zonder cabine, maar wel met windscherm, én een uitvoering met cabine.

Het grote voordel van de losse cabine is dat de transportkosten stukken lager liggen dan bij normale boten. Twee boten op elkaar vervoeren is nu eenvoudig en halveert zo de kosten. Dit scheelt ongeveer € 1.200,- per boot!

Verder is het efficiënter door maar twee modellen te presenteren van dezelfde boot. Zo hebben ze maar een kleine mal nodig om toch twee cabines te fabriceren. Nog een voordeel is natuurlijk is dat het thuis parkeren van de boot eenvoudiger wordt door de cabine te demonteren. Dezelfde cabine past dus op de 17,19 en 21-voet boten. Er is dus goed over nagedacht!

Voor extra veiligheid is een hoog gangboord ontworpen met daarnaast de nodige handgrepen en het openslaande middenraam, waardoor je niet naar het voordek hoeft. Het geheel is praktisch ingericht met tevens een zelflozende kuip en een makkelijk schoon te maken anti-slip profiel op de bodem.


 
De ‘Smartliners’ worden compleet geleverd met ankerrol, lenspomp, zwemtrap, brandstoftank en een livewell (ingebouwde tank om vis in leven te houden). Resultaat is een complete boot voor weinig geld. Door de vele mogelijkheden kunnen deze boten gebruikt worden door de sportvissers op zee, maar ook voor vissers, toervaarders en duikers op de binnenwateren.


 
Later dit jaar volgen met hetzelfde concept een 23, 25,en een 28 voet pilothouse, waar op een SMART manier ook flying bridge gemonteerd kan worden.
 
De importeur voor Nederland, België en Luxemburg is:
 
BOATINGWORLD Beekman Watersport BV
Kloetingseweg 5
4462 AT GOES
Nederland
Tel: +31 113 227383
mail:
info@beekmanboten.nl
web: www.beekmanboten.nl
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Gezien bij ...
Willem Moorman -
image description
Vernieuwde Busters
Marc Borst -