Sjors Milder wereldkampioen zoetwatervissen!

Persbericht Sportvisserij Nederlandklik om naar de website te gaan

Sjors Milder wereldkampioen zoetwatervissen!

Sjors Milder is de nieuwe wereldkampioen zoetwatervissen in de categorie junioren tot 22 jaar. In het Italiaanse Mantova was hij in het individuele klassement alle andere vissers uit de negentien deelnemende landen de baas. Met zijn team eindigde Milder als vijfde in de einduitslag.

De negentienjarige Milder uit het Limburgse Brunssum viste over de twee wedstrijddagen in het weekend van 24 en 25 juli de beste uitslag en kroonde zich daarmee tot de nieuwe wereldkampioen. Na een tiende plaats in het individuele klassement op dag één, wist hij dankzij een klinkende zege in zijn sector op dag twee de concurrentie achter zich te laten. Zo gaf hij de vissers van onder meer titelfavorieten als Engeland, Frankrijk en Servië het nakijken. De vangsten op het wedstrijdwater bestonden vooral kleine brasem, carassio, karper en meerval.

Het sterk vissende Nederlandse team in de leeftijdscategorie tot 22 jaar kon de vierde plaats in het algemeen klassement op zaterdag helaas niet omzetten in een podiumplek. Na de tweede wedstrijddag eindigde de Nederlandse Beloftenploeg op de vijfde plaats in een deelnemersveld van negentien landen. De Nederlandse juniorenploeg tot 18 jaar die in Mantova ook een WK viste, eindigde als dertiende van de zeventien deelnemende landen.

Na de knappe bronzen plak van de senioren op het WK zoetwatervissen in Spanje eind juni, doet de Nederlandse wedstrijdvisserij met dit klinkende resultaat opnieuw van zich spreken. Ook bij de jeugd scharen de Oranje vissers zich dus bij de wereldtop. Daarmee heeft de Nederlandse wedstrijdvisserij met recht een gouden toekomst voor zich liggen.

Voor meer informatie: SportvisserijNederland

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -
image description
Producten nu online te bestellen
Willem Moorman -