Shimano Rapala Masters: Fun and Fishing!

Shimano Rapala Masters: Fun and Fishing!

Door Willem Stolk

Wederom kreeg de organisatie complimenten van de deelnemers. De gezelligheid en de onderlinge sfeer was weer als vanouds: Fun & Fishing staat voorop. Onder begeleiding van Frank Beissel, Gerard Bakkenes, Niki Baars, Marco Polo en ondergetekende wilden we ook dit jaar de deelnemers een leuke tijd schenken. Vandaar dat we deelnemers bijvoorbeeld zelf lieten kiezen waar er gevist kon worden.


Volle bak in de boot!

Natuurlijk is het ook een wedstrijd – en dan worden de messen geslepen. Dit jaar werden er wél enkele snoekbaarzen gevangen, waardoor het nog spannender was…

Spannend…
Het is mens eigen… Wanneer er een spelletje gespeeld wordt, dan wil je winnen. Meedoen louter for fun is er niet bij. Natuurlijk was er geen dodelijke concurrentie, maar winnen wil stiekem iedereen. Vandaar dat het weer erg spannend was, want er werd beter gevangen dan vorig jaar.

En als bijna alle deelnemers vis vangen, dan gaan de punten tellen. De eerste dag stond het koppel ‘Vis/ Van Gameren’ aan kop – en de winnaars van vorig jaar stonden tweede, maar dat was pas na de eerste dag. De tweede dag werd er echter nog meer gevangen, vooral baars en snoek. Geen grote specimen vissen, maar wel aantallen. En dan gaat het om millimeters.


En daar komt weer vis! 

Vergissing?!
Al snel werd op de tweede dag duidelijk dat er meer werd gevangen. Natuurlijk was dit vooral bij de organisatie bekend, want die hadden alle data in beeld. Het koppel ‘Vis/ Van Gameren’ leverde twee uur voor het einde van de wedstrijd de ‘Three of one kinds’ ter meting aan. Ze waren natuurlijk terecht blij, maar was het wel genoeg voor de overwinning?

De heren besloten om eerder te stoppen, want ze hadden immers op de eerste dag gewonnen. Uiteindelijk bleek dit een verkeerde keuze, want voor de snoek en baars kregen ze te veel punten waardoor ze uiteindelijk tweede werden – natuurlijk ook een prachtig resultaat. We spraken ze kort na de prijsuitreiking – en Boudewijn Vis gaf aan dat ze toch beter door hadden kunnen vissen.


Veel kleine snoekjes zijn er gevangen.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking was weer een klein feestje. Natuurlijk werd er nagepraat om ook te kijken naar verbeteringen rondom SRM. De organisatie staat namelijk open voor alles. Wél willen we zo min mogelijk regels hanteren en de vissers zelf ook verantwoordelijkheden geven. Juist dit element maakt SRM uniek. Een ontspannen sfeer met een wedstrijdelement.

Peter Holtes zorgde overigens weer voor de jaarlijkse verassing… Dit jaar een heus vuurwerk spektakel. Ook dergelijke acties zijn kenmerkend voor deze wedstrijd. De prijzen werden uitgereikt en iedereen was aangenaam verrast, want niemand had gedacht dat het koppel ‘Koll en Unsenos” zou winnen! De prijzen werden dit jaar wederom beschikbaar gesteld door Baron Marine, Shimano, Storm en Rapala.

De hoofdprijs is dit jaar een geheel verzorgde vistrip naar Rügen - Pike Heaven van Europa - onder professionele begeleiding van Team Bodden-Angeln inclusief reis en verblijf in “Haus am Wind” in Schaprode, op het eiland Rügen in Duitsland (mei 2010). Check de website van Team Bodden-Angeln voor meer informatie.


De winnaars van 2009.

- Koppel 1
Roger Unsenos
Jan Hendrik Koll

- Koppel 2
Boudewijn Vis
Anton van Gameren

- Koppel 3
Arie van der Camp
Theo Wouters

Een uitgebreid verslag met opmerkelijke technieken die zijn toegepast kunnen jullie lezen in een komende Dé Roofvis. Natuurlijk houden we jullie ook op de hoogte over de SRM 2010.