Shimano Rapala Masters 2010 naar het noorden!

Persbericht Shimano

Shimano Rapala Masters 2010 naar het noorden!

De strijd om de Shimano Rapala Masters 2010 zal dit jaar in eigen land worden gevist. De jaren ervoor werd deze wedstrijd onder andere in Denemarken en Muritsz gehouden. De meerdaagse wedstrijd staat vooral in het teken van gezelligheid en het delen van kennis en kunde. Dit jaar zal er worden gevist op het Lauwersmeer, het haringvliet van het noorden.


Kennis en kunde delen… en natuurlijk veel plezier hebben!

Een wonderschoon water
Voorgaande jaren waren de vangsten nooit écht supe, maar dat was wel weer erg spannend. Het buitenland is niet altijd ‘je van het’, dat is wel gebleken de afgelopen jaren. De verwachtingen op het Lauwersmeer zijn echter wel hoog gespannen. Het is misschien niet bij iedereen bekend, maar dit prachtige water heeft heel wat te bieden; diverse metersnoekbaarzen en -snoeken worden er jaarlijks gevangen en wat te denken van 50+ baarzen. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Eén ding staat vast, de faciliteiten zijn wederom super, want het Landal park dat ligt pal aan het meer en is echt uniek. De boten liggen weer netjes voor de deur en alle voorzieningen zijn aanwezig. Op deze manier proberen we ook het noorden van het land wat meer op de kaart te zetten.

Eer voor prijzen
Prijzen winnen is natuurlijk mooi, maar strijden om de eer nog mooier. Wie mag zich een jaar lang koning van de ‘one of three kinds’ noemen? Het gaat immers niet om de meeste vissen, maar om de drie grootste vissen: baars, snoekbaars en snoek. Het is en wedstrijd waar alle technieken worden gebruikt om juist die ene soort te vangen. Natuurlijk wordt ook deze wedstrijd weer ondersteund door Dé Roofvis, Total Fishing, Roofvisnet, Shimano, Rapala en Think Big.


Winnaars 2009.

Het doel is om de roofvisserij op verschillende plekken in Europa te promoten en mensen te laten zien dat er vóór en na de wedstrijddagen een hoop gezelligheid is. Zo geeft Willem Stolk DVD’s weg ter promotie van de ‘Roofvisserij in Nederland’ en laat hij bezoekers zien wat er allemaal mogelijk is op roofvisgebied. Landal faciliteert dit in Anjum. Kortom een evenement dat een positieve uitstraling wil geven aan de hengelsport.

Diverse media
Diverse lokale media volgen dit evenement op de voet en het midden- en kleinbedrijf (MKB) kan in de toekomst alleen maar profiteren, want het Lauwersmeer is een prachtig gebied om te recreëren. Het water is ondiep en juist uitermate geschikt om in de winter te bevissen en dat er grote vissen worden gevangen is al bij veel mensen bekend. Het water is mooi donker van kleur en de snoekbaarzen zien er prachtig bronskleurig uit. Een gemeenschappelijk belang dus om ook te laten zien dat vissen een prachtige sport is.