image description

Shimano niet slechts één primeur…

Tijdens Carp Zwolle heeft Shimano niet slechts één primeur…

In de wandelgangen was het wellicht al bekend maar nu is het officieel: per direct is karper- en allroundvisser Raymond Hakkert toegevoegd aan het Shimano Tribal Team. Aankomend weekend zal hij tijdens Carp Zwolle op vrijdag en zaterdag te vinden zijn op de Shimano stand (Hal 4 – stand 442).

Voor de meeste is Raymond geen onbekende maar we laten hem toch even aan het woord om zichzelf te introduceren:

“Al vanaf begin jaren ’90 heb ik Shimano hoog zitten. Ik heb uit die tijd nog steeds diverse Spheros-molens, waar ik nog immer mee vis! De buitenkant zitten vol krassen, maar het binnenwerk vertoont geen krimp, de slips lopen na al die jaren nog uitmuntend! Niet kapot te krijgen. De degelijke uitstraling van het merk, de concrete no-nonsense visie en al hun mooie producten spreken mij enorm aan. Toen mij werd gevraagd of ik het zag zitten om de krachten te bundelen en het Shimano Team te komen versterken, hoefde ik daar dus niet lang over te piekeren. Let’s go!

Van Hakkie naar Hakkert

In 1973 zag ik in Amsterdam het levenslicht, maar ben na een verhuizing in 1977 naar de Flevopolder – met beide benen – in de zeeklei opgegroeid. Jarenlang woonde kleine Hakkie in een rumoerig gezin in een rijtjeshuis aan een kanaal. Niet zo gek dat ik toen heb leren vissen. Buiten vond ik niet alleen rust maar ging ik helemaal los aan, in en op die vaart! Deze mooie en pure herinneringen koester ik nog steeds. Tegenwoordig leid ik een druk en leuk bestaan met mijn vrouw en twee puberzonen en zijn we nog immer woonachtig in dezelfde polder. Ook vanuit ons huidige woning kijk ik ‘s morgens uit over water, daar waar m’n jongens nu vissen. Prachtig gewoon om dat stokje door te kunnen geven!

Karperverslaving

Karpers blijven een magische aantrekkingskracht op mij uitoefenen, ook na 33 jaar karperen! De veelzijdigheid aan tactieken welke je kunt inzetten om deze mooie vissen te blijven vangen houdt de visserij aantrekkelijk.

Karpers blijven een magische aantrekkingskracht op mij uitoefenen, ook na 33 jaar karperen! De veelzijdigheid aan tactieken welke je kunt inzetten om deze mooie vissen te blijven vangen houdt de visserij aantrekkelijk.

Het meeste van de vistijd in Nederland vertoef ik stalkend langs de oevers en dan met name vissend aan de oppervlakte. De kick die het geeft wanneer een dikke vis je brokje van de oppervlakte slurpt is enorm verslavend. In Frankrijk vind ik het dan echter weer mooi om samen met een vismaat minstens een keer of drie per jaar fanatiek achter de grote karpers aan te gaan. Onze aandacht gaat dan met name uit naar rivieren en meren. Om ons te verplaatsen maken we dan gebruik van diverse rubberboten en buitenboordmotoren. We bevissen dan elke 24/48 uur een andere (aangevoerde) stek. Een soms slopende visserij, maar wanneer je dan uiteindelijk zo’n grote bak op je onthaakmat ziet liggen weet je waar je het allemaal voor doet.

Mijn ambities binnen de karpervisserij zijn om de aankomende jaren mijn statische visserij in Nederland weer een boost te geven. Het ruime sop en de grote rivieren lonken na jaren – mede door de vele SKP-uitzettingen – weer flink. Verder wil ik België én Frankrijk weer eens struinend aandoen.

Diversiteit

Mede door het uitgeven van twee karperboeken (Woord van Zwijgen deel 1 en 2) kreeg ik op schrijvers en fotografiegebied meer naamsbekendheid. Steeds vaker werd ik door verschillende instanties gevraagd om als hengelsportjournalist op te treden. Hierdoor ben ik door het maken van allerlei hengelsportreportages voor o.a. Hét Visblad, Vis TV en Beet met verschillende hengelsportdisciplines en dito- topvissers in aanraking gekomen. Het opende mijn ogen weer flink; er is gewoon veel meer dan alleen karpervissen. In ‘t najaar vissen mijn zoons en ik alweer jaren frequent op baars en snoekbaars en de rest van de winter vis ik veel met doodaas op grote snoek. Het allround bezig zijn met de hengelsport houdt het voor mij dan ook boeiend. Er is gelukkig nog veel te leren en te ontdekken, zoals afgelopen jaar bijvoorbeeld toen ik het feedervissen weer heb opgepakt. Een verslaving welke stamt uit mijn pubertijd toen ik bijna dagelijks met mijn winckle picker aan de waterkant te vinden was, aan die vaart waar we het eerder over hadden. Het krom gaan van dat topje geeft nog exact diezelfde elektrische schok als toen ik twaalf was!”

Raymond

Namens Team Shimano van harte welkom. Even een duimpje omhoog of laat even een leuke commentaar achter om Raymond welkom te heten.

Namens Team Shimano van harte welkom. Even een duimpje omhoog of laat even een leuke commentaar achter om Raymond welkom te heten.

ANDEREN LAZEN OOK