Shimano European Trout Masters 2011

Persbericht Shimano Europe

Shimano European Trout Masters 2011

Op 1 en 2 oktober jl. vond bij forelvisvijver De Berenkuil de Shimano European Trout Masters plaats. Het weer deed denken aan de zomer die we niet gehad hebben en iedereen genoot dan ook met volle teugen. Vanaf de loting en briefing op zaterdagmorgen was het al duidelijk: de 6 teams van de diverse landen zouden bij dit evenement, dat in het teken staat van plezier en vissen, strijden voor wat ze waard zijn.


Een prachtige dag bij De Berenkuil.

Diverse teams hadden al meerdere malen getraind en een duidelijk strijdplan klaar. Iedereen ging voor goud en dus de bekroning tot de European Trout Masters 2011. Alles liep goed en de wedstrijd verliep eerlijk, iets waar we als organisatie extra aandacht aan besteed hadden.

De wedstrijd was verdeeld in twee gedeeltes. Het eerste gedeelte was de teamstrijd, waarvoor alle deelnemers een lotnummer lootte. Dit lotnummer gaf aan op welke stekken er gevist moest worden door de deelnemer en in welke manches. De teamwedstrijd was verdeeld in 12 manches, waarin telkens 24 vissers aan de waterkant alles uit de kast haalde om hun team de titel te bezorgen. Hierdoor hadden iedere manche, 12 deelnemers pauze.

Op zaterdag vonden de eerste 9 manches van de teamwedstrijd plaats en op zondag de laatste 3. Tijdens de manches waren de 24 vissers eerlijk verdeeld over de vijver. De vijver was door middel van een net in het midden in tweeën verdeeld. Omdat de vissers niet over het midden mochten vissen, en zo hun medevisser aan de overzijde zou benadelen, waren er als het ware 4 sectoren gecreëerd, dit om een zo eerlijk mogelijke wedstrijd te creëren.


Eerlijk parcours.

Na de eerste wedstrijddag was de toon gezet en stonden de Nederlanders aan kop. Peter Negerman stond echt te vlammen en was met zijn Catana Shaking Trout hengels onverslaanbaar. Ook Rick Jerphanion (De Zederik) ging als een speer waardoor team NL1 wel eens kon gaan winnen. Ook andere Nederlandse vissers zoals Rob Hens uit team NL2 deden het goed. NL1 werd op de voet gevolgd door team DL1, waarin onder ander toppers als Klaus Dieter Endert en Mark Ziolkowzki de eer van hun land verdedigde. Ook onze zuiderburen deden het goed met onder andere Stéphane Braque en Frédéric Debosscker die de eerste dag samen al 36 forellen wisten te vangen.

De puntentelling voor het bepalen van de teamkampioen is gebaseerd op de individuele klassering van de deelnemers. Alle klasseringpunten bij elkaar opgeteld per team, vormde het totaal aantal wedstrijdpunten. Het team met het minst aantal punten werd kampioen.

Dit resulteerde in de volgende uitslag:
1. Team Duitsland 1 met 91 wedstrijdpunten
2. Team Nederland 1 met 93 punten
3. Team Duitsland 2 met 100 punten
4. Team België 1 met 118 punten
5. Team Nederland 2 met 119 punten
6. Team Nederland 3 met 145 punten


Al met al waren de verschillen klein en waren deze topvissers allemaal aan elkaar gewaagd. 

Deel twee van het evenement was de onderlinge strijd voor het individuele succes. De beste 20 vissers van de eerste 2 dagen bepaalde door middel van hun klassering ook direct welk lotnummer ze in de finale zouden hebben. Alle 20 begonnen de finalisten weer op 0. De 6 finalemanches zorgden voor een echte titanenstrijd en iedere deelnemer ging nu voor eigen succes.

De uitslag van de individuele finale is als volgt:
1. Mark Ziolkowzki (DL) met 22 vissen en 7.780 gram ging met de felbegeerde beker en waardecheque van € 1000,- aan Shimano materiaal aan de haal.
2. Rick Jerphanion (NL - De Zederik) met 22 vissen en 7.640 gram.Rick wist tevens de beker voor de grootste vis in de wacht te slepen.
3. Stéphane Braque  (BE) met 22 vissen en 6.960 gram.


Klik hier voor het volledige verslag op de Shimano website.

André Piters, sales manager van Shimano, bedankte tevens alle medewerkers, controleurs, wedstrijdleiding en eigenaar van de Berenkuil, Hendrik Hamstra, voor alle hulp en tevens de deelnemers voor dit spectaculaire evenement.

Kris Sloof
Shimano

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -
image description
Producten nu online te bestellen
Willem Moorman -