Shimano 2007!

Shimano 2007 presentatie

door Berend Masselink

Onlangs presenteerde Shimano in Nunspeet haar nieuwe productenlijn. Enkele tientallen persvertegenwoordigers konden daarbij de nieuwe catalogus in ontvangst nemen. De groothandel kon met merken als Rapala, Blue Fox en Plano terugkijken op een prima jaar.

Voor 2007 trekt Shimano alweer flink aan de bel. Voor de Europese markt zijn liefst 800 nieuwe modellen hengels geproduceerd. Daaronder enkele restylingen zoals de populaire Catana’s BX Spinning die een oranje kleurtje kregen, en de gehele S.T.C. reishengelserie die een verjongingskuur onderging. Van het totaal aantal verkochte Shimano hengels is 9% een reishengel, tekenend voor het gemak en de populariteit van dit assortiment. De kleding krijgt dit keer meer aandacht.

Veel kledij is geselecteerd op de Europese markt aangepast en bevat weer enkele fraaie praktische kledingstukken onder de noemer Hyper Fishing Gear. Een mooi voorbeeld zijn de twee ‘Vests’. Vlieg)visjasjes met veel zakken en ritsen die met 1 hand te openen zijn en die op een bijbehorend jack geritst kunnen worden (Combination System).

Op molengebied is de Aspire nieuw. Deze zit in kwaliteit niet ver van de Stella af en kent veel eigenschappen die de Stella ook heeft. Vooralsnog met een adviesprijs over de 400 euro waarschijnlijk niet een molen die de populariteit van de Stradics en Twinpowers zal dwarsbomen, maar in de hand iets heel bijzonders….

Een juweel van een baitcasting reel is de nieuwe calais DC, wat staat voor Digital Control. Die toevoeging kende vorig jaar de Calcutta DC ook. Dit houdt in dat de reel zijn eigen stroom opwekt, dat gebruikt wordt voor de instelling van de magneetrem. Daarnaast heeft de reel een extreem laag gewicht, een ‘easy acces’ zijplaat en een dartanium slip. De reel kent 32 (!) verschillende instellingen van het remsysteem. 

 

Veel aandacht op karpergebied natuurlijk voor de nieuwe Super Baitrunner XTEA, die uiterlijk de lijn van de Shimano voortzet maar innerlijk op veel fronten is aangepast. Ook de nieuwe karperhengels in de Speedmaster, Forcemaster en Tribal range vallen op met carbon look grepen. Witvissers kunnen smullen van opnieuw een nieuwe carbontopper onder de vaste hengels, de Aspire AX, die net als de Aspire Pro de top van de wedstrijdhengels uitmaakt. Deel 1 en 2 van deze hengel is vervangen door 1 deel. Opvallend is ook een bolo-matchhengel, die de beste eigenschappen van beide disciplines verenigt. Op zeevisgebied een nieuwe Power Aero Surf Twin Tip, waarbij de blank door gebruik van XT100 carbon veel lichter is geworden. Ook veel nieuwe Beastmasters, boot- en pilkerhengels.

Rapala, net als Plano en Blue Fox onderdeel van Shimano, heeft de afgelopen tijd veel records gebroken, zowel verkooprecords als (15) big-game IGFA-records. Ze braken zelfs een wereldrecord in het behalen van records, klinkt raar maar is waar. Na de succesvolle introductie van de X-rap pluggen, volgt nu een uitbreiding met een 12 cm versie. Daarnaast verschijnt er een dieplopende Deep X-rap; een sterke X-mag voor supersnel trollen; een X-walk topwater jerkbait; een 9 cm balsa (met zink) Minnow Rap; een Deep Tail dancer; een veelbelovende 7 cm/12 grams DT-flat met Sure Set dreggen waaronder 1 klauwhaak; en zogenaamde Bleeding Bait series met rode zwemlippen en haken. Blue Fox breidt haar series lepels uit met nieuwe Moresilda’s 50 gram (denk aan roofblei!) en Shallow Super Vibrax kleuren.

De nieuwe Shimano catalogus 2007 ligt inmiddels bij de Shimanodealer. Hierin kunt u zelf alle nieuwtjes en de daarbij behorende beschrijving vinden!


ANDEREN LAZEN OOK

image description
De Allrounder
Marc Borst -
image description
Tijdelijke verzwaring coronamaatregelen
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars 393
Willem Moorman -