Sharkatag: Ga mee naar de haaien

Persbericht Sportvisserij Nederland

Sharkatag: Ga mee naar de haaien  

Op 8, 9, 10 en 11 juli gaan elf charterboten met in totaal ruim 400 sportvissers en enkele politici vanuit Neeltje Jans naar de haaien. Woensdag 8 juli is voor de speciale genodigden, maar voor donderdag 9, vrijdag 10 en zaterdag 11 juli kunnen sportvissers zich nu inschrijven. Wees snel want de vrijdag en de zaterdag zijn al bijna vol.

Inschrijven kan via deze link. Wil je graag bij een vismaat of bij familie op de boot of heb je een voorkeur voor een speciale boot? Geef dat dan aan in het inschrijfformulier. Wij proberen daar zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Materiaal kan gehuurd worden. Hengel en molen huur zijn gratis bij dit evenement, maar voor lood en onderlijnen kan de schipper een paar euro rekenen. Mocht je gebruik willen maken van hengelhuur dan kun je dit aangeven in het inschrijvingsformulier. Zelf hengels mee nemen kan natuurlijk ook.



Het doel is om zoveel mogelijk haaien te vangen en te voorzien van een merkje. Zo doe jij mee aan het onderzoek om meer te weten te komen over de zwemroutes van gevlekte gladde haaien. Daarnaast willen we mensen meer bewust maken van de prachtige haaien die in de Nederlandse kustwateren zwemmen.


Deelname aan de Sharkatag kost 60 euro plus 5 euro aas (2 ons zagers). Het bedrag van 65 euro wordt aan sportvisserij Nederland betaald nadat je een betalingsmail ontvangen hebt. Wordt jouw dag afgelast dan krijg je jouw geld terug.


We vertrekken vanuit de haven in Neeltje Jans (Zeeland). Er wordt gevist van 9:00 uur tot 15:00 uur. Wees ruim op tijd zodat je jouw boot kan zoeken en het materiaal aan boord kunt zetten. Deelnemers ontvangen t.z.t. een deelnemersformulier met alle benodigde informatie.

Op www.haairog.nl is meer informatie over het haaienproject te vinden. Alle vragen kunnen naar haaien@sportvisserijnederland.nl.