SGP wil meer vrijheden voor de beroepsvisser ten koste van de sport

klik om naar de website te gaanPersbericht Schub.nu

NIEUWE BEDREIGING VOOR DE NEDERLANDSE SPORTVISSERS:

SGP wil meer vrijheden voor de beroepsvisser ten koste van de sport

Na de terugloop van de visstand als gevolg van de Kader Richtlijn Water, het op handen zijnde uitsterven van de paling, de invasie van de aalscholvers en daar boven op de ongecontroleerde en excessieve overbevissing door beroepsvissers dreigt er nu een nieuw gevaar voor de visstand in het Nederlandse binnenwater.

Ditmaal uit politieke hoek. De SGP wil de schubvisrechten vrijgeven voor de beroepsvissers. De SGP (mede door nauwe banden al jarenlang belangenbehartiger van de beroepsvisserij) zoekt daarvoor een meerderheid in de Tweede Kamer en vindt die waarschijnlijk bij de VVD, het CDA en de PVV.

14 december: Schub gaat naar de Tweede Kamer
Een dergelijke motie druist in tegen elk gezond verstand. De toch al wankele visstand is niet opgewassen tegen verdere overbevissing. Waar dit toe zou leiden kun je al jaren zien aan het IJsselmeer, een van de meest overbeviste wateren ter wereld. Daarnaast schaadt deze motie de belangen van meer dan 1 miljoen sportvissers en de 3000 landgenoten die beroepsmatig in de sportvisserijsector actief zijn.

Stichting Schub roept iedere sportvisser op om zijn stem te laten horen. Dit kan via de petitie Maak Nederland Nettenvrij. Mocht je deze petitie al eerder ondertekend hebben, vraag dan je visvrienden het zelfde te doen.
Doe dat nu, want woensdag 14 december 2010 biedt Stichting Schub de Tweede Kamer Commissie Landbouw en innovatie deze ondertekende petitie aan.

Het belang van een zieltogende beroepstak als de binnenvisserij (met nog geen 200 beroepsmatig actieven) rechtvaardigt op geen enkele manier dat deze sector kunstmatig op de been wordt gehouden ten koste van de sportvisserij. Het is de hoogste tijd dat onze landsbestuurders zich realiseren dat een gezonde en onbedreigde visstand van groot belang is voor meer dan 1 miljoen sportvissers.

Ben je begaan met de Nederlandse waternatuur, ONDERTEKEN DE PETITIE HIER. Laten we met z’n allen de overheid en de politiek overtuigen dat de enige echte natuur die Nederland nog heeft bescherming verdient. Maak Nederland nettenvrij!

meer informatie: www.schub.nu


 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -
image description
Producten nu online te bestellen
Willem Moorman -