Septembernummer Beet-Rovers verkrijgbaar

Persbericht Beet

Septembernummer Beet-Rovers verkrijgbaar 

Vanaf 20 augustus ligt het septembernummer van Beet-Rovers weer in de winkel en is het magazine te bestellen via de Beetshop. Een preview:

Beet verzoeknummer; Plastic snoepjes

Onder de noemer 'Beet verzoeknummer' kon er via de Beet Facebookpagina, gekozen worden uit een drietal onderwerpen. Het onderwerp met de meeste stemmen zou uitgewerkt worden door karperduizendpoot Felix van der Marel. Onder toezicht van de notaris werden de stemmen geteld; uiteindelijk kozen jullie voor imitatieaas.
 
Matchvissen; zo lastig is het niet

Wie denkt dat vissen met een schuivende matchdobber alleen een discipline is voor vissers met een fingerspitzengevoel, heeft het goed mis. Matchvissen lijkt misschien lastig, maar volgens devijfvoudige wereldkampioen Alan Scotthorne hoef je echt geen raketgeleerde te zijn om het matchen onder de knie te krijgen.

In the picture

Met jouw visvangst of verhaal in Beet? Dat wil natuurlijk menig visser en iedereen kan zijn verhaal/vangst opsturen! Stuur je verhaal inclusief foto naar redactie.beet@vipmedia.nl
 
WK Feeder; Britten met hakken over de sloot

Dat het kanaal Gent-Terneuzen een moeilijk te nemen hindernis is, daar is vriend en vijand het over eens; en dan zeker bij Westdorpe waar de invloed van het zoude Scheldewater het aasgedrag van de aanwezige vissoorten danig kan verstoren. Bij de voorbije Feederchalenge en de daarbij aansluitende interland op datzelfde WK parcours werd het nukkige en onberekenbaar gedrag van deze diepe sloot bij het kransje podiumkandidaten nog eens extra op het bord geschoven. Doorgedreven trainingssessies van vooral. Engeland, Hongarije en natuurlijk thuisland Nederland en de buren van twee straten verder, België, moesten de code kraken..
 
Horen zonder oren; geluid en water

Geluid reist onder water veel sneller en verder dan in de lucht. En al kunnen vissen prima horen, de reactie op herrie van bijvoorbeeld een buitenboordmotor hangt helemaal af van de vissoort.
 
Lokvoer praat; Keep it simple

Jan van Schendel: "In de wedstrijdvisserij, maar eigenlijk altijd bij het witvissen, is er altijd heel veel te doen over lokaas. Al zolang ik in het viswereldje zit is dat ook nooit anders geweest eigenlijk. Mijn 'wijsheden' over dit onderwerp heb ik opgedaan tijdens de ruim 40 jaar die ik als fanatiek wedstrijdvisser heb meegemaakt, maar met name ook de tijd die ik als een van de coaches van onze Nationale visteams heb gefungeerd. Ik heb het meest essentiële samengevat in 5 do's en don'ts op het gebied van lokvoer."
 
Megavangst Winde alarm; alleen maar grote vis

Een school brasems hangt in het julizonnetje onder de oppervlakte, hoewel brasems? Wanneer ik goed kijk kan ik mijn ogen bijna niet geloven; dat zijn helemaal geen brasems, winde alarm! Zonder twijfel is dit de grootste school windes die ik ooit heb gezien. Het is heet en midden op de dag, dat zijn vaak niet de beste visuurtjes, maar misschien ligt dat vandaag wel compleet anders....
 
Interview: Onder en/of boven water?

Interview met Danny Bok, een alleskunner op het gebied van multimedia en een belangrijke spil bij Sportvisserij Nederland. Behalve dat- hoe kan het ook anders- een gepassioneerd sportvisser en...duiker! Een interessante triple-combinatie en voer genoeg voor een genadeloos vragenvuur.

Gespot langs de kust; Zon, zee en vis?

Met 523 kilometer kustlijn kun je Nederland zomaar als een echt zeevisland zien. Zoveel water, zoveel mogelijkheden, daar moet van geprofiteerd worden! En om te kijken of dat ook gebeurt zijn we op pad gegaan, eens kijken waar er zoal gevist wordt in het zilte nat. 



Hoe, wat & wanneer

Het septembernummer van Beet-Rovers ligt vanaf 20 augustus in de winkel en valt enkele dagen eerder bij de abonnee in de bus.

Nog geen abonnee? Kijk hier voor de actuele abonnement aanbiedingen
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -