image description

Seizoen Cordes Travel nog niet voorbij

Wat een jaar…. we zullen blij zijn als 2020 gauw voorbij is. Veel vissers konden dit jaar niet meer naar Noorwegen of IJsland daar hun reis is geannuleerd.

Maar niet bij Cordes Travel, die groepen die niet op reis konden vanwege Covid-19 hebben we omgeboekt naar later dit jaar of 2021. Die groepen die in mei, juni en juli normaal op reis zouden gaan konden dus kiezen of naar 2021 of naar september of oktober.

Veel groepen kozen er voor om toch in 2020 nog naar IJsland of Noorwegen te gaan en dat ging prima. Cordes Travel bestaat dit jaar 16 jaar en we hebben een groot netwerk opgebouwd en hebben heel veel connecties in de reiswereld. Daar we voor veel partners een hele belangrijke klant zijn, daar we veel boekingen brengen, zoals Sixt, SAS, KLM, Nordic Sea Angling, Icelandair en heel veel huiseigenaren, konden we met elkaar de gasten toch in IJsland en Noorwegen krijgen. Netjes volgens de wet, volgens de regels, maar met de juiste papieren.

Toen het niet meer zo makkelijk was om naar Noorwegen of IJsland te gaan, werden we plat gebeld, kregen we honderden mails en berichtjes via de telefoon, hoe wij onze gasten in Noorwegen en IJsland kregen, het bleek al heel snel dat wij wellicht het enige reisbureau in Nederland en België waren waar de groepen nog wel op visreis konden. Men snapte er niets van, bij Cordes Travel kon men wél naar IJsland en Noorwegen, terwijl bij hun de visreis geheel geannuleerd werd. De kennis, ervaring, het spreken vd Noorse taal en dat we professioneel zijn, werd nu wel duidelijk. Veel groepen hadden dan ook spijt dat ze niet bij Cordes Travel hadden geboekt en baalde enorm en gaven ook aan dat wij hun boekingen in 2021 of 2022 zeker kunnen verwachten.

Nee we slaan onszelf niet op de borst, we doen niet aan grootspraak, nee we houden ons bezig met onze eigen groepen en doen daar alles voor. We hebben dagen gewerkt van 06:00 tot wel 01:00 ’s nachts en met succes ! Want op dit moment (5 oktober 2020) hebben we nog 40 vissers in Noorwegen en de komende weken loopt dat nog door. Tot 26 oktober zijn er nog groepen van Cordes Travel in Noorwegen, uiteraard uit vrije wil. In IJsland hebben we nog groepen geboekt waarvan hun reeds geboekte reis was geannuleerd, maar via Cordes kon men wel op visreis naar IJsland, dus de ene reis omgeboekt bij een ander en bij ons dit jaar nog op reis.

Veel vissers durfde niet naar Noorwegen of IJsland in september of oktober, maar de vangsten waren echt goed. IJsland bracht veel vis en wat licht sneeuw, Noorwegen had eerst veel wind, maar de afgelopen dagen rond de 14gr weinig wind, rustige zee en volop vis ! Dus de groepen hebben een goede keus gemaakt. Begin september hadden we wat last van een staartje van orkaan Sally, maar ook toen vingen men leuke vissen. Op dit moment zijn er orca’s, zeearenden, dikke vissen en men ziet het Noorderlicht, meer wensen heb je toch niet ? Oh ja men kan gewoon zelf boodschappen doen en men hoeft tijdens de visreis en na de visreis NIET in quarantaine ! de vissers mogen gewoon boodschappen doen, rondje rijden in de huurauto, wandelen en uiteraard vissen ! Alle groepen geven ook aan dat zij NIETS merken van Covid in Noorwegen.

Dus we zijn nog wel een paar weken bezig voor de laatste groep naar huis gaat, nee dan is de rust nog niet terug want we zijn nu volop bezig met de nieuwe prijzen op de website te zetten voor 2021. Volop boekingen aan het doen voor 2021 en 2022 en druk met de Penn Festivals waar we veel aanvraag voor krijgen. We hebben voor de Penn Festivals (groepsreizen) nog hier en daar huisjes vrij, dus wil je mee in april, mei of juni, zie de website voor meer informatie, datums en prijzen.

Tja en veel vissers zijn nog wat bang om te boeken en begrijpelijk, maar moeten we ons leven dan nog verder laten beïnvloeden door Covid ? Ik bedoel men kan gewoon boeken, geen probleem. Niemand van onze Cordes Travel klanten was dit jaar zijn geld kwijt, alles is netjes omgeboekt en waar nodig is er door de maatschappij een refund gegeven. Vissers mochten zelf kiezen of ze later in 2020 of naar 2021 of zelfs 2022 hun visreis door lieten gaan, alles in goed overleg en bij niemand problemen. Ook daar lieten wij weer zien dat Cordes Travel een professioneel reisbureau is die weet hoe het allemaal werkt en dat zien we terug in de reacties van onze gasten die enorm blij waren bij ons te hebben geboekt.

Kortom mocht Covid in 2021 ook weer een probleem worden, dan boeken we gewoon om, dat is een beter risico dan te wachten tot volgend jar om te boeken dat alle leuke weken en goede boten en top-visgebieden vol zitten en je ergens terecht komt waar je eigenlijk niet heen wilde, wacht dus niet te lang met boeken ! Bij Cordes Travel zit je echt veilig, zowel vóór als tijdens je vakantie, we zijn er altijd voor jullie, tijdens de visreis zelfs 24u per dag !

Heb je vragen, wil je weten wat een visreis kost, kijk dan even op onze website, daar staan alle prijzen vermeld. Kun je geen antwoord vinden op je vraag, mail of bel ons gerust voor een vrijblijvende prijsopgaaf en zorg dat jullie in ieder geval een plekje voor 2021 hebben !

Groetjes,

Linda en Raffie Cordes

Cordes Travel visreizen 

www.cordestravel.nl 

 

ANDEREN LAZEN OOK