Ruime keuze voor de witvisliefhebber op de populaire Hengelsport- en Botenbeurs 2015 in de Jaarbeurs

Persbericht Persbericht Hengelsport- en Botenbeurs 2015 

Ruime keuze voor de witvisliefhebber op de populaire Hengelsport- en Botenbeurs 2015 in de Jaarbeurs te Utrecht  

Witvis vormt voor menige sportvisser de basis van de hobby. Met witvis begon het ooit. Met de bamboestok of een klein carbonhengeltje op voorn of brasem en later het grote werk: wie weet zelfs wedstrijden vissen met een 13 meter vaste stok, of natuurlijk met matchhengel of feederhengel. Een beurs als deze Hengelsport- en Botenbeurs leent zich uitstekend om het witvissen van dichtbij te aanschouwen.

Hieronder per deelnemer de belangrijkste Witvis-nieuwtjes.

Albatros Hengelsport

De Albatros Toplevel Twin Tip Competition Handle uit het nieuwe programma van groothandel Albatros Hengelsport is een superlichte, 380 centimeter lange carbon landingsnetsteel. Het kleine afsteekdeel op de top is ideaal wanneer je niet de gehele steel achter je wilt hebben in verband met een beperkte ruimte.

Het schepnet kan ook zonder het kleine afsteekdeel gebruikt worden daar er twee bussen met interne schroefdraad aanwezig zijn. Een echte aanrader voor zowel de fanatieke witvisser als voor de doorgewinterde wedstrijdvisser. De landingsnetsteel heeft een adviesprijs van € 59,95. Website: www.albatroshengelsport.com.



Arca-Bifa
Op de stand van groothandel vind je veel van de nieuwe producten voor het komende seizoen. Daaronder de nieuwe Selection Power Feeder feederhengel met een lengte van 4,20 meter die is ontworpen voor extra krachtige, verre worpen.



De hengel kan werpgewichten tot 150 gram aan.



Zoals de rest van de Selection serie is ook op deze hengel de handgreep afgewerkt in shrinktube voor de typische Selection-look. Website: www.arca-bifa.com.

Hengelsport Van der Kolk
Hengelsport Van der Kolk zal in samenwerking met de firma Kreykamp het nieuwe Trabucco programma presenteren, daaronder de nieuwste karperfeeders uit het programma 2016 met een prachtige parabolische actie voor de methodvisserij in 3 en 3,30 meter met de daarbij behorende werpmolens. Tevens zullen zij daar de nieuwe vaste hengels van dit merk presenteren.

Verder brengt Van der Kolk Hengelsport het messen- en tangenprogramma van Cuda, geweldig mooie fileermessen, onthaaktangen en een geldige lipgripper. De nieuwe feeders van Fisherman Partners zullen eveneens op de stand te bewonderen zijn. Website: www.vanderkolk-hengelsport.com.

Leonard Sports
Naast de vele veranderingen bij groothandel Leonard Sports, zoals een nieuw bedrijfspand en een frisse, nieuwe uitstraling, zijn er ook weer vele nieuwe artikelen.


Zo is de multifunctionele feeder chair van LFT een stoel met veel comfort!

Deze LFT Feeder Chair is compleet uit te bouwen met diverse steunen en aasplateaus waardoor de feeder-/ methodvisser al het gemak bij de hand heeft.


De stevige poten zorgen voor een oerdegelijk gevoel waardoor het zeker de moeite waard is om er even op te zitten op de stand van Leonard Sports. Vraag naar alle opties op de stand van Leonard Sports. Websites: www.leonardsports.nl en www.joyoffishing.nl.

Spro

De Cresta Competition Pole & Feeder Holdall vormt het beste van twee werelden: 1 compartiment voor je vaste hengel(s) en 1 compartiment voor je feeder- en/of methodhengels.

Het slimme foedraal is gemaakt van oerdegelijk 600D nylon en is uitgevoerd met sterke, dubbele ritsen en een comfortabel gevoerde schouderband. De drie externe vakken bieden ruimschoots plaats voor je banksticks, paraplu, schepnetsteel, enz. Website: www.spro.eu.

M & M Hengelsport
Op de beurs is groothandel M & M Hengelsport aanwezig met de volgende merken:
Maver – met een presentatie van de nieuwste ontwikkelingen en modellen op hengelgebied; van vaste hengel tot strandhengel.


Daarnaast presentatie van de Maver zitkisten, toebehoren en klein materiaal. Zowel Maver UK (met name commercial visserij gerelateerd) als Maver Italia worden vertegenwoordigd.


Zammataro – presentatie van de nieuwe lokvoerrange; Bert&Leo Super Voorn, Super Feeder en Super Brasem. Tevens voerdemonstraties door Michael Zammataro.

Timm’s Dobbers – presentatie van de nieuwste dobbermodellen.
Het Maver/Zammataro Nederland zal op de stand aanwezig zijn voor de nodige uitleg op witvisgebied, zowel wat betreft Maver producten, Timm’s Dobbers als Zammataro Lokvoer. Het Maver Zeevisteam doet dat voor het zeevissen. Website: www.menmhengelsport.nl.

Matrix
Matrix komt met een groot aantal nieuwe producten naar de Hengelsport- en Botenbeurs in Utrecht. Zo zijn er diverse nieuwe viskisten te bewonderen op de stand, er komt een limited edition van de Super 36 Blue Stack.


De FD Compact Seatbox is een lichtgewicht viskist die net als de overige modellen geleverd wordt met voetensteun. De Superbox 25 mm zal komend jaar de Super Box 1 gaan vervangen, dit model wordt geleverd met o.a. een diepe en ondiepe lade.

De Nemesis 1000 is gebouwd met dezelfde tapers als de overige Nemesis vaste hengels, maar nu van een ander soort materiaal. De delen zijn uitwisselbaar met de huidige modellen. De negen meter lange Carp Bagger vaste hengel is ideaal voor gebruik op karpervijvers.


In de range aan feederhengels zien we diverse aanvullingen zoals de Matrix Method Master 12 ft Feeder Rod, drie Legend Slim Feeder Rods  en zes nieuwe Carboflex Feeder Rods in lengtes van elf tot veertien voet. Nieuw bij Matrix zijn verder een 1,80 meter lange landingsnetsteel, Bottle en Flat Pear wartelloodjes, nieuwe tassen en foedralen, SW Feeder kant-en-klare onderlijnen, Power Micron nylon in dikkere maten, een Compact Bait Box met een inhoud van 1 liter enzovoorts.


Website: www.fishmatrix.co.uk.

Raven Hengelsport
De kersverse wereldkampioene Anja Groot is tijdens de Hengelsport- en Botenbeurs op de stand van Raven Hengelsport aanwezig. Eind juli won deze enthousiaste dame het WK in België en onlangs heeft ze ook de topcompetitie op haar naam geschreven.


Op de stand van Raven kun je bij Anja terecht voor al je vragen over het witvissen, uitleg over de producten van bijvoorbeeld JVS, Preston, Matrix, Sonubaits etc. en natuurlijk om een praatje en een plaatje te maken. Ga dus zeker even langs de stand van Raven! Website: www.raven.nl.

Sensas

Op het gebied van vaste hengels is Sensas het merk waar je de laatste jaren niet omheen kunt. En als je denkt, dat de ontwikkelingen ophouden, heb je het mooi mis! Op de beurs in Utrecht presenteren de Fransen hun nieuwe vaste hengels voor het seizoen 2016. De nieuwste series zijn de Power Match 5, 5 XL en XL-S, allen gebaseerd op nanoflex carbon dat nog lichtere en strakkere hengels mogelijk maakt. De series Power Match 5 XL en XL-S zijn de absolute top in het programma. Hengels voor genieters en voor alle wedstrijdcracks die het beste zoeken.

Licht, strak en verkrijgbaar in diverse modellen die alle facetten van het moderne wedstrijdvissen afdekken. De XL-S modellen zijn nog strakker dan de 'normale' XL en bieden met name heel veel comfort wanneer je vist bij (harde) wind. De Power Match Serie 5 zit net onder de XL en XL-S. De delen van deze hengels zijn iets korter, maar dat gaat niet ten koste van de vistechnische kwaliteiten. Deze vaste hengels zijn het bekijken meer dan waard en de beurs in Utrecht is bij uitstek de gelegenheid om met deze hengels kennis te maken! Website: www.sensas.fr.

Colmic
Domenico Tomei zal als vertegenwoordiger van Colmic, aanwezig zijn op de stand bij Star Fishing; deze standhouder op de Utrechtse Hengelsport- en Botenbeurs zal een groot assortiment van het Colmic gamma tentoonstellen. Top strandhengels zoals 'Zero Seven' en "Primera", de nieuwe top feederhengel 'Black Queen', naast de collectie van vaste hengels, 'groot' materiaal en andere nieuwigheden zoals het schitterende NX-Gen Fluotec nylon.


Hengelsport- en Botenbeurs 2015

Waar: Jaarbeurs Utrecht.
Wanneer: vrijdag 30 oktober t/m zondag 1 november 2015.
Openingstijden: dagelijks 10:00 -17:00 uur.
Entree: € 10,- p.p. in de online voorverkoop (excl. € 0,50 transactiekosten). En een parkeerkaart kunt u online bestellen voor 8,00. Entreekaarten kosten  € 13,- p.p. aan de kassa. Online tickets kan u hier bestellen.
Gratis toegang voor kinderen tot en met 12 jaar onder begeleiding van een volwassene.

Belangrijke websites:
www.hengelsportbeurzen.nl  
www.carpsquare.nl  

Belangrijke Facebookpagina’s:
Hengelsport- en Botenbeurs  
Carpsquare    
Bekijk hier de sfeerimpressie van de Hengelsport- en Botenbeurs editie 2013:

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -