Row-Runner: kracht in de eenvoud

Row-Runner

Kracht in de eenvoud Tegenwoordig is het uitvaren van de lijnen met een bootje door karpervissers de gewoonste zaak van de wereld. Daarbij loop je soms tegen vervelende bijverschijnselen aan zoals de lijn die sneller van de spoel afrolt als dat eigenlijk de bedoeling was. Als je een beetje pech hebt ontstaat er een kluwen aan lijn of komt er een grote bocht in de lijn die je aan het uitvaren bent. “Wat zou het toch fijn zijn als je dat gecontroleerd zou kunnen doen” dachten Herman Schuurman en vismaat Tom Vellema regelmatig.

‘De sympathieke Herman Schuurman knutselde net zo lang tot hij wel controle over de lijnafgifte kreeg’


Er werd gedurende verschillende karpersessies diep over nagedacht en uiteindelijk iets gemaakt dat dit probleem zou moeten oplossen. Bij iedere sessies werd het oorspronkelijke model verder verfijnd totdat uiteindelijk de Row-Runner, zoals die inmiddels gedoopt werd, klaar was. Het apparaat is supersimpel en briljant door zijn eenvoud en geeft totale controle bij het aflopen van de lijn van de spoel.

‘Dit is hij dan; de enige echte Row-Runner’


De druk die de Row-runner op de lijn geeft is haarfijn regelbaar zodat ongeacht de weersomstandigheden (veel of weinig wind) de lijn mooi strak en recht blijft gaan. Ook blijkt dit systeem perfect te werken bij het doodaasvissen op snoek waarbij de weerstand van de lijnafloop traploos regelbaar is en altijd precies zoals de visser het op dat moment wenst.Daardoor precies de juiste weerstand t.o.v. de vis die minder snel argwaaan krijgt.

‘De lange lip controleert de lijnafgifte doordat hij tegen de rand van de spoel aandrukt. De druk is instelbaar’


Ook als je niet in het bezit bent van een of meerdere vrijloopmolens en je wilt b.v. graag eens op karper of snoek vissen is dit met de Row-Runner geen probleem. Het apparaat is roestvrij en zeer eenvoudig in gebruik; beugel van de molen openen en de Row-runner van boven met de lange lip tegen de spoel plaatsen, that’s all!

‘De druk op de lijn is precies zoals de sportvisser het zelf wenst’


De primeur van de Row-runner kunt u meemaken op de a.s. karperbeurs in Zwolle komend weekend. De presentatie en eerste verkoop zal op genoemde beurs plaatsvinden in de stand van Raven Fishing & Outdoor die daar met veel en interessante aanbiedingen te vinden is. De advies verkoopprijs zal rond de 12,50 Euro liggen. Meer informatie kunt u opvragen via E-mail: h.schuurman12@chello.nl

‘Herman tenslotte met een onvervalste Nederlandse schub van 42 pond…’

ANDEREN LAZEN OOK