Roofvisreis in Zweden

Roofvisreis in Zweden

Cordes Travel is 3 weken in Zweden om hun accommodaties persoonlijk te bezoeken en er een paar dagen te vissen.

Beste Total Fishing lezers,sinds dit jaar hebben wij nieuw in ons programma, het vissen op snoek en snoekbaars in Zweden, wij hebben gekozen voor visgronden waar men geen massa toerisme is, er geen visdruk is en waar men geen andere buitenlandse sportvissers tegenkomt, maagdelijke gebieden dus.


Linda met een 104 cm snoek.

We concentreren ons op dit moment op de gebieden Halsingland en Gastrikland, dit omdat deze maar 2,5 uur rijden boven Stockholm liggen en dus ideaal voor de sportvissers die snel (met het vliegtuig) op de bestemming willen zijn. De KLM vliegt voor nog geen 150 euro retour dagelijks op Stockholm, binnen 120 minuten bent u in Stockholm en dan nog maar 2,5u rijden en klaar om te vissen.

Op dit moment zijn we in Zweden en bezoeken we samen met de Zweden roofvis -expert Jouke Timmer de visgronden in Zweden. Jouke is tevens Pro Staffer van Pure Fishing, vissend voor Abu Garcia, Berkley en Sebile. We blijven 3 nachten bij een huisje en vissen 2 dagen en vertrekken dan naar het volgende huisje, met als doel om het huisje te inspecteren, kort de visgronden te bekijken en te bevissen.


Zweden roofvis -expert Jouke Timmer.

Op deze manier weten we waar we over praten, kunnen we uit eigen ervaring vertellen en weten we precies hoe de accommodatie is en de visgronden zijn, wat wil een sportvisser nog meer ? Uiteraard hebben we ook bij elke accommdatie een visgids ter plaatse die ons precies verteld wat we moeten gebruiken, hoe te vissen en waar de stekken zijn, hij gaat er dan ook een dag met ons op uit om een leuke vis te scoren. Nu moet ik eerlijk zeggen dat er ook 2 accommodaties zijn die we dus niet in het programma gaan opnemen, slechte visgronden, waardeloze visboot en een huiseigenaar die vissen helemaal niets vindt, dus dat werkt dan niet samen.


Jouke met een mooi zweedse!

Laten we beginnen bij de accommodatie Kungsholmen Flottarvillan, waar Marco Kraal twee weken geleden ook via Cordes Travel was wezen vissen (testen) en daar een geweldige tijd heeft gehad met heel veel snoekbaars en mooie snoek. Dit is wellicht de meest unieke en mooiste Roofvis accommodatie van Zweden, wat een geweldige accommodatie met een fantastisch verhaal erachter.


Op de achtergrond het huisje Flottarvillan.

Bij deze accommodatie is er een restaurant, BBQ plaats, sauna, jacuzi en is er zelfs een saunaboot. Het huis Flottarvillan met 5 slaapkamers, 2 toiletten en 2 douches, ligt op 1m vh water, auto voor de deur en de boot op 20m afstand. De visgronden zijn hier echt dichtbij, Jouke ving zelfs op 5m afstand vd accommodatie een metersnoek, dus ook het vissen vanaf de voortuin kan leuk zijn. De beste stekken voor snoekbaars zijn op 3 minuten varen en de stek waar we dikke snoek vingen was maar 2 minuten varen, TOP toch ?

Eenmaal aangekomen bij Flottarvillan was het uitpakken en vergaderen met de huiseigenaar, we willen alles weten, zien, horen en ervaren. Maar we willen ook vissen, dus al snel de Rana visboot gepakt, met dieptemeter, 3 stoelen en elektromotor en op naar de snoekbaarsstek. Iedereen klaar ? zakken dan…. En binnen 1 minuut hadden we de 1e snoekbaars aan de haak, geweldig !!


Ook voor de snoekbaars!

Na een uurtje snoekbaarzen in een geweldige natuur had Jouke Timmer het idee om te gaan casten op snoek, hij had wat mooie kringen op het water gezien, dus dacht dat de snoek aan het jagen was en jawel, na een paar worpen ving Jouke een prachtige snoek van 80cm. Linda viste met de Abu Garcia Skeletor Pro 15 / 40 gram met daarop de Mitchell Mag Pro 2000. Zelf viste ik met de Abu Garcia Rocksweeper Nano 15/50 gram met daarop de Abu Garcia Revo SX reel een geweldig set voor deze visserij. Na verschillende kleine snoek, mooie snoekbaars was het tijd om te gaan eten.


Mooi gekleurde zweedse snoekbaarzen.

Na het eten rond 18:00 hadden we afgesproken met Andy, onze visgids ter plaatse om te kijken of we een metersnoek konden vangen. Jouke en Stefan op de ene boot en Linda en ik samen met Andy op de andere boot. Andy spreekt vloeiend engels en verteld alles over het gebied, de materialen en hoe de vis leeft, heel veel tips dus.


Zweden roofvis -expert Jouke Timmer aan het werk.

Na een klein uurtje kreeg Linda een geweldige dreun op haar hengel en het gevecht begon. Na een dril van een kleine 5 minuten kwam er een geweldige snoek van 111cm naar boven, kijk dat is nog eens gaaf. Na wat foto’s en film werd er verder gevist en na een 15 minuten weer een dreun op haar blauwe Buldog shad en weer een dikke snoek, deze was 102cm. Wat een geweld, wat een spanning en dat alles op 2 min. varen vd accommodatie, het vissen is hier TOP.


Na een dril van een kleine 5 minuten kwam er een geweldige snoek van 111cm naar boven.

Maar we waren nog niet klaar, want na nog geen 10 minuten kreeg ik ook een klap op mijn hengel en ook nu mocht ik het gevecht met de snoek aan gaan, na een mooie dril waar de vis 2x helemaal uit het water kwam, ving ik een snoek van 105cm. 3 snoeken van boven de meter binnen 1,5 uur !! Verder hadden we alleen wat kleine aanbeten, miste we er nog eentje en toen hebben we besloten om naar huis te varen, waar we na 3 minuten aan een drankje zaten.

Binnerkort deel twee van cordes travel

Ook eens vissen bij deze geweldige accommodaties ?

Bekijk onze website www.cordestravel.nl we zijn gespecialiseerd in visreizen naar Zweden, Noorwegen, Denemarken, IJsland en de Florida keys, zowel voor de zoet als zout visser.

Groetjes Raffie en Linda Cordes
Penn Team Noorwegen

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De haken en ogen van een Noorse vistrip (17)
Marc Borst -