Rivier in het Vizier 266

Rivier in het Vizier 265 (Deel2)

Door Yvo Bindels

25 juni 2012 –
Sando pakt op zijn Pikefighter nog een mooie baars die brutaal de forse plug als maaltijd zag.

De aanbeten komen uit de diepere delen van de rivier. De vele plompen en waterplanten zien er dan wel zo aantrekkelijk uit, maar de vis zit blijkbaar dichter bij de vaargeul.


Brutale Baars met grote honger.

Zelfs als we de rivier dwars oversteken, bijt er een snoek op mijn Triple Pikefighter. En dat midden in de vaargeul!? De driedelige diepduiker is duidelijk de topper van de dag. Vlak erna opnieuw succes. De snoekbaars kan niet al te veel inbrengen tegen het wat zwaardere materiaal.


De Triple Pikefighter is de topper van deze avond

Sando lost een vis vlak na een harde aanbeet. De avond vliegt om, veel actie in een paar uurtjes vissen. We naderen een paartje zwanen. Het mannetje neemt met bolle vleugels een dreigende houding aan. Stevent recht op twee andere zwanen af zo’n vijftien meter verder. Maakt kort en krachtig duidelijk dat hij ze er niet duldt.


Opzouten jij.

Ons eerdere plan om ook een uurtje op baars te vissen gaat overboord. Het komt hier niet zo vaak voor dat de snoeken los zijn. Met deze watertemperatuur kan het nog mooi. Na de gezinsvakantie zal de watertemperatuur vast een stuk hoger liggen en kan er nog voldoende op baars gevist worden. We blijven dus gericht op snoek vissen het laatste uurtje.

Als Sando vuil haakt en ik de boot stil leg wordt de plug die ik in hoog tempo binnen viste hard gegrepen. Ik voel meteen dat het mooie vis is. Massieve weerstand en kromme hengel. We zitten volop te genieten als de vis weg sprint. Er komen luchtbellen boven. Een mooie snoek komt dichterbij.


De snoek komt dichterbij

Zit mooi in het scharnier gehaakt, komt goed dus. Snoek nummer zes mag binnenboord. Heeft voor z’n formaat een opvallend goed gebit. Even een foto en dan mag de vis terug. De plug heeft er weer wat krassen bij. Opvallend dat er pas één vis verspeeld is en de rest van de aanbeten verzilverd is. Teken dat ze gretig zijn? Of dat we mazzel hebben.


Trots met de zesde snoek van de avond op de foto.

Ik heb amper de plug weer op diepte gebracht midden in de vaargeul of de hengel wordt zowat uit m’n hand getrokken. Sando kijkt met open mond van verbazing. “Dat meen je toch niet!?”. Een zware vis die meters lijn van m’n spoel scheurt maakt een antwoord overbodig.

Na de forse run blijft de vis rustig op diepte. Ondanks dat ik aardig in het carbon hang, krijg ik de vis niet veel omhoog. En dan knalt de vis er opnieuw vandoor. Na enkele minuten weten we genoeg. Meerval! De vis laat z’n mooie marmertekening zien. Mooi gezicht de felgekleurde Pikefighter in de bek van de zwartwitte megagrondel.


Meerval!

Gelukkig geeft de vis zich over, want ik begin m’n arm wel te voelen. Sando heeft de onthaakmat alvast nat gemaakt en klaargelegd. Goed voor de vis en het taaie slijm willen we echt niet op het tapijt hebben. Sando maakt wat foto’s. Best lastig om met zo’n beest te poseren zonder een gekke bek te trekken.


De bonusvis van de heerlijke avond.

Als we de meerval teruggezet hebben, pakken we de spullen op het gemak in. Kunnen terugkijken op een verrassende avond met mooie vissen van vier soorten.

(Klik hier voor deel 1)


ANDEREN LAZEN OOK