Rivier in het Vizier 263



Rivier in het Vizier 263

Door Yvo Bindels

6 juni 2012 - Sinds zes roofvisseizoenen doe ik op deze site verslag van de roofvisavonturen die tezamen met m’n vismaten voornamelijk op de rivieren worden beleefd.

De teller staat inmiddels op ruim 250 afleveringen en zou een flink boekwerk kunnen vullen. We hebben heel wat topdagen, maar ook enkele keiharde blanks of simpelweg tegenvallende resultaten beschreven. Het plezier in het vissen en schrijven van de column staat en stond altijd voorop.


De rivier in het vizier.

Omdat ik in de toekomst mijn aandacht en schrijverij wat meer wil spreiden heb ik besloten om af te stappen van een wekelijks verslag. Gaat Rivier in het Vizier dan verdwijnen? Nee, daarvoor vind ik het immers veel te leuk om te doen.

Vanaf de volgende aflevering gaat Rivier in het Vizier daarom terugkomen op maandelijkse basis. Met daarin zoals men gewend is realistische verslagen en ervaringen die ik graag deel met de Total Fishing-lezers. Uit de vele reacties die binnenkomen merk ik dat dat door een grote groep sportvissers gewaardeerd wordt en dat voelt goed.

De eerstvolgende aflevering zal geheel in het teken staan van de reis naar het gezellige Ierse Cobh, waar samen met Henk Simonsz en een groep enthousiaste lezers van Dé Roofvis het zoute water onveilig werd gemaakt met onze zoetwatertechnieken.

Aansluitend hebben Henk en ik nog verschillende Ierse meren onderzocht op de aanwezigheid van snoek. Of dat lukte lees je in de volgende aflevering van Rivier in het Vizier. Overigens is er ook alweer een ochtend de rivier bevist en startte Sando het seizoen met een wel heel fraaie rover!


Sando met een fraaie vis om het seizoen te beginnen!