Rigid Rig Case - Superhandige rig box van Fox!

Persbericht Fox

Rigid Rig Case - Superhandige rig box van Fox!       

Léon Derksen

De Rigid Rig Case is de nieuwe handige rig box van Fox. Vervaardigd van slagvast materiaal voorzien van een rubberen rand voor een waterdichte afsluiting.

Bij het knopen van rigs is de ingegoten liniaal op de deksel een handig hulpmiddel om de lengte te bepalen. Zowel de bodem als het deksel compartiment is voorzien van een high density EVA foam voor het stevig en strak naast elkaar bevestigen van de meegeleverde rig pins.

De robuuste uitvoering is op zich nog niet zo spectaculair, het vernuft zit hem voor mij echter in het scharnierende binnendeel. Met aan twee kanten afgeronde uiteinden geeft dit de mogelijkheid voor het probleemloos opbergen van langere rigs en lange Zig Rigs. Daarnaast geeft dit een perfecte mogelijkheid complete leaders op te bergen.

Het binnendeel is zodanig ontworpen dat deze uitneembaar is wat het opwikkelen van deze lange rigs en leaders makkelijker maakt. Vervolgens kan het deel op eenvoudige manier weer in de scharnierpunten worden vastgeklikt. De ronde hoeken voorkomen ook scherpe knikken in je nylon of gecoate onderlijnen.

Voor opslag van de rigpins is er een klein afsluitbaar compartiment, deze kan bijvoorbeeld ook dienen voor de opslag van boiliestoppers en andere kleine benodigdheden voor het beazen van de rig. Dit alles maakt dit opbergsysteem tot een zeer veelzijdige en complete rig box met een dubbele capaciteit van tot nog toe verkrijgbare rigboxen!

Zeker voor de mobiele visser die verschillende stekken aandoet en hiervoor diverse soorten rigs wil kunnen inzetten een ideaal hulpmiddel. Veel meer dan een gevulde box heb je tijdens een sessie niet meer nodig om toch snel van presentatie te kunnen wisselen. De afmetingen van de Fox Rigid Rig Case zijn (lengte) 35 cm x (breedte) 10 cm x (diepte) 7 cm.

Voor meer informatie kijk op: Foxint.com

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De Allrounder 122 : Droog op karper
Willem Moorman -
image description
De Allrounder: Karper op de vaste stok.
Willem Moorman -