Review Fox Supa Brolly:  “Supa Cool”

Productinfo verzorgd door Fox Int.

Review Fox Supa Brolly:  “Supa Cool”

Door Ed Skillz

De Supa Brolly is de nieuwste toevoeging aan de Fox bivvy range en zonder twijfel nu al de meest besproken brolly van 2012.  Een lichte en snel op te zetten brolly met meer ruimte dan zijn voorgangers. Het unieke Self Tensioning System (STS) systeem laat de bogen van de brolly hoger eindigen waardoor de ruimte in de brolly groter is.  Hierdoor zit de knop ook niet in de weg en is de kans op het stoten van je hoofd nihil. Eindelijk kun je nu eens rechtop op je bedchair zitten!

De zijflappen van de in Ventec uitgevoerde brolly zorgen ervoor dat je meer ruimte hebt op het vloeroppervlak, en het grondzeil is door middel van klittenband van achter tot voor aan de zijflappen vast te maken.

Het opzetten van de tent is werkelijk in een paar minuten gedaan wat hem ideaal maakt voor korte sessies. Met de aanvulling van een uit twee delen bestaande buigbare extra stok is de voorkant van de brolly te verstevigen met een stabiele boog en staat de tent ook bij wind als een huis.

Bij regen is hij door middel van extra ringen aan de zijkant in een paar seconden te verlagen en is de kans op inregenen minimaal. Hier hoef je de brolly niet eens voor te verlaten en je kunt dit dus prima van binnen uit doen. Aan de voorkant is een regengoot gecreëerd. Het water wordt hiermee langs de zijkanten afgevoerd en niet aan de voorkant. Geen natte nek meer bij het verlaten van de brolly voor een run!

Ik neem altijd veel materiaal mee als ik ga vissen en kan dat makkelijk kwijt in deze nieuwe brolly. Zowel aan de zijkanten van de bedchair als aan de achterkant is voldoende ruimte om alles kwijt te kunnen. De meegeleverde storm poles aan de zijkanten hoef je bovendien niet meer te verwijderen voor transport, met een slim systeem vouw je ze langs de baleinen naar binnen en klik je ze simpelweg vast!

De pluspunten van deze brolly zijn voor mij de ruimte, de snelheid waar mee hij op te zetten  is en het transport gewicht. Zonder grondzeil weegt de brolly slechts 5,8 kg en met heavy duty grondzeil 8,4 kg. Eventueel kun je aan de voorkant van de brolly nog twee storm stokken bevestigen, maar tot nu toe heb ik die door de stabiliteit van de brolly nog niet nodig gehad. Deze nieuwe brolly biedt de ruimte en het comfort die je gewend bent van een bivvy, maar dan met het lichte gewicht en opzetsnelheid die een oval zo gebruiksvriendelijk maken. Wat wil je nog meer?

Door Ed Skillz

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -