Review Fox Rage

Review Fox Rage

Door: Sjoerd Beljaars

fox rage maandreview

Maandelijks zullen we met snoekvisser Hilco van Nuil en Daan Verbruggen van Fox Rage een specifieke visserij onder de loep nemen of gewoon eens wat interessante producten uitlichten. Voor de maand januari zetten we het verticalen in het zonnetje. En tja, met een verticaalcrack als Daan Verbruggen kun je dan meteen een extra lang item verwachten.

snoekbaars met rubber kunstaas 1
Verticalen staat Daan bijna letterlijk op het lijf geschreven!
 
DSC_0093De hengel set up: Een Ultron Vertical Jig Spin (195 cm; 10-35 gram) met Warrior molen 1000. Een prima set voor nog geen 140 euro.
 
DSC_0154Voor Daan heeft de Ultron Vertical Jig Spin precies de eigenschappen die een verticaalhengel moet hebben. Lekker stug, maar niet te stug met een klein beetje topactie. Verder genoeg ruggengraat met body tot in het tweede deel.
 
DSC_0157Natuurlijk ook Fuji, tweepoots geleideogen voor een mooie, soepele afgifte van de lijn. Iets dat bij een gevoelige visserij als het verticalen extra belangrijk is.
 
DSC_0160Extra accenten bij het topdeel. Geloof maar dat dat lekker kan zijn als je hier heel de dag naar moet zitten turen.
 
DSC_0095De Spikey (6cm, 9 cm en 12 cm; 12 kleuren), een sensatie op zich.
 
dsdgEen bonk attractie met die veelheid aan franjes. Daan zet de Spikey met name in als de snoekbaars lekker actief is, waarbij hij de shad zowel rustig ophaalt als laat zakken.
 
DSC_0141Een dunne staartwortel en een schoep op het einde. Tja, je kunt je wel voorstellen dat dit onder water een zenuwenpees is.
 
DSC_0144

De Zander Pro Shad (7,5 cm, 10 cm, 12 cm en 14 cm; 12 kleuren). Heeft deze shad nog uitleg nodig? Dit is een regelrechte vanger en misschien wel de meest populaire snoekbaarshad van dit moment; niet voor niets natuurlijk!

DSC_0097Links de Fox Rage Legend en rechts de Forktail; shads voor als de visserij wat subtieler en rustiger moet.
ForkTailb

De Forktail is een prima shad voor bijvoorbeeld een dagje verticaalvissen op een koude dag in de winter. Daan geeft deze shad nauwelijks actie. Het belangrijkst is het om hem in ieder geval vlak boven de bodem te houden; vaak doet de beweging van de boot de rest al.

NSL001_Appleseed

De Legend gaat qua actie net even verder dan de Fork Tail. Het zit hem dan met name in het pulserende staartuiteinde dat soms net dat beetje extra geeft.

DSC_0149Tot slot nog maar eens shad voor ‘normale’ omstandigheden. De Tiddler Fast. Een slanke, zeer soepele shad met kegelvormige schoep, die goed opvalt onder water.
 
DSC_0150

Opvallende is de staartwortel die van rond naar hoekig overloopt. Het resultaat is een nerveus bewegend achterste, waar snoekbaars bij normale omstandigheden vol voor gaat.

ANDEREN LAZEN OOK