Review Fox Kuro Ready rigs

Persbericht Fox

Review Fox Kuro Ready rigs     

Jeroen Flokstra

De laatste nieuwe haken uit de Fox stal zijn die uit de Kuro range. Deze haken zijn werkelijk vlijmscherp en hebben een mooie matzwarte coating meegekregen.

Om het nu voor een ieder nóg gemakkelijker te maken zijn er een aantal kant en klare rigs uitgebracht met een van deze Kuro modellen. Er is gekozen voor de Kuro S4 XS, dit is een mooie allround haak en bovendien beresterk.


Coretex gecoat onderlijn.

De rigs zijn geknoopt van Coretex gecoat onderlijn materiaal, en zijn voorzien van de nieuwe Line Aligna Adaptors. Deze rubberen opzetstukjes maken het gebruik van krimpkous geheel overbodig en geven de haak precies de juiste curve om de meest ideale inhaking te geven.


Wartel maat 7 en een Anti-Tangle siliconen sleeve.

Ze zijn verder afgewerkt met een wartel maat 7 en een Anti-Tangle siliconen sleeve en dus helemaal klaar voor gebruik. De rigs zijn 25cm lang en zitten per stuk perfect gestrekt verpakt in een nette, overzichtelijke blister en zijn verkrijgbaar in de maten 2, 4, 6, en 8.

De rig is verkrijgbaar in de Coretex en Line Aligna Adaptor kleuren Weedy Olive (groen) en Gravelly Brown. De breeksterkte hangt af van de haakmaat:  maat 2 en 4 zijn uitgevoerd in 25lb, maat 6 in 20lb en maat 8 is geknoopt met de 15lb versie. Uiteraard is er ook aan een setje boiliestops gedacht, hiermee kan je variëren met grootte van je haakaas zonder dat de hairlengte hoeft te veranderen.

Deze kant-en-klare rigs lijken zó enorm veel op de rig waar ik de afgelopen jaren verreweg het meest mee heb gevist, dat ik altijd een paar pakjes voor het grijpen heb. Ben ik door mijn zelfgeknoopte voorraadje heen dan hang ik er met net zo veel vertrouwen een Ready Rig aan!

Jeroen Flokstra

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De Allrounder 122 : Droog op karper
Willem Moorman -
image description
De Allrounder: Karper op de vaste stok.
Willem Moorman -