Review Fox Edges Coretex Matt

Fox Edges Coretex Matt  

Door Léon Derksen  
 
Het vangen van karper wordt op de meeste wateren steeds lastiger. Het niet verschrikken van karper tijdens het vissen wordt daarom steeds belangrijker. Rigcamouflage is dan ook niet voor niets een hot issue.
 
The Edges Range van Fox bevat vele materialen die aansluiten bij deze ontwikkeling, waaronder de vernieuwde Coretex Matt.
 
Deze onderlijn is voorzien van een wat stijvere coating welke de kans op verward raken tijden het werpen of afzinken vermindert. Door deze coating voor een deel te verwijderen kunnen we eenvoudig een combi rig knopen waarbij een flexibel deel voor een goede inhaking zorgt.
 
Goede inhaking.
 
Als enthousiast gebruiker van de Coretex onderlijn had ik zelf niet direct de behoefte om van onderlijn materiaal te veranderen. Enkele kleine verbeterpunten zijn echter goed opgepakt door de productontwikkelaars van Fox. Dit maakt de onderlijn net dat beetje interessanter om toch te gaan gebruiken in plaats van de reeds bestaande Coretex.
 
Inmiddels ben ik alweer een tijdje volledig overgestapt, dat zegt eigenlijk al genoeg. In vergelijk met de Coretex valt direct de minder contrasterende en enigszins gevlekte matte coating op. Hierdoor valt de onderlijn nog minder op tegen de bodem. Ook de kern is bij de Coretex Matt donkerder van kleur.
 
De hoeveelheid lijn is goed zichtbaar.
 
De coating laat zich eenvoudig strippen en houdt zich goed tijdens het gebruik. Zelfs op de knoop heb ik nog geen problemen ervaren met deze coating.
 
Mooie donkere kleur.
 
Het spoeltje is nu van transparant kunststof waardoor duidelijk te zien is hoeveel lijn er nog op zit zonder eerst de buitenrand te moeten verwijderen.

Hierdoor zullen vervelende verassingen aan de waterkant achterwege blijven. De Coretex Matt is verkrijgbaar in de kleuren Weedy Green en Gravelly Brown in de sterktes 15, 20, 25 en 35 lb. Een verpakking bevat 20 meter onderlijn.

Informatie over de nieuwe Edges Range vindt u op www.foxint.com en www.facebook.com/FoxIntBenelux.

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De Allrounder 122 : Droog op karper
Willem Moorman -
image description
De Allrounder: Karper op de vaste stok.
Willem Moorman -