Review Fox Braid Blades XS

Productinfo verzorgd door Fox Int.

Review Fox Braid Blades XS

Door Chris de Clercq

Hoewel ik niet de persoon ben om duizend en één gadgets mee te sleuren naar de waterkant, maak ik voor Braid Blade XS graag een uitzondering. Voor ik dit handige ding in mijn handen kreeg, behielp ik mij voor alle snij- en knipwerk aan de waterkant met een breekmesje dat echter door de vochtige omstandigheden altijd veel te snel bot werd.

 

Met de Braid Blade XS knip ik nu al geruime tijd met het grootste gemak door ieder denkbaar materiaal dat je als karpervisser kan tegenkomen: van de zachtste baitfloss tot de taaiste leadcore of voorslag. Steeds heb je zonder enige moeite (lees: zonder op spanning te moeten houden en dus met één hand) of rafeling een mooi afgeknipt uiteinde dankzij de microtandjes op het snijvlak.

Bovendien kan je het schaartje in gesloten toestand middels een lipje vergrendelen zodat het veilig in de jas- of broekzak kan worden opgeborgen, klaar voor gebruik. En reken maar dat je er vaak naar zal grijpen: waarschijnlijk ben je net als ik vanaf de eerste knip verkocht net dankzij dat grote gebruiksgemak.

Chris de Clercq

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -