Review Fox Black Label Bite Indicators

Productreview verzorgd door: Fox

Review Fox Black Label Bite Indicators

Door: Léon Derksen

Nieuw in het assortiment van Fox zijn de Black Label indicators. Naast een complete set met standaard Bobbin en Ball Clips is er ook een set waarbij de Bobbin voorzien is van een nieuw door Fox ontwikkelde Slik Bobbin Clip.

De eerste set is voorzien van een 23 cm dacron koord. De tweede van een in zwart uitgevoerd 7,5 cm lang ‘ball chain’ kettinkje. De verschillende sets zijn verkrijgbaar in zes verschillende kleuren.

Naast de sets zijn alle onderdelen ook los verkrijgbaar. Voor de personen die in het bezit zijn van de Fox Core Lite hangers is het goed te weten dat de Black Label onderdelen hiermee uitwisselbaar zijn.

Door deze losse onderdelen is het mogelijk een beet indicator naar eigen wens samen te stellen zodat voor elke situatie de meest optimale beet indicator kan worden samengesteld. Door de vele kleuren is er bovendien voor iedere smaak een passende oplossing.

De opening in zowel de Ball Clip als de Slik Bobbin Clip is eenvoudig af te stemmen op de gebruikte lijndikte. Dit door de verstelschroef ten opzichte van de clip te verdraaien. Bij een juiste afstelling zal de lijn niet beschadigen en zijn de clips zowel schuivend als klemmend te gebruiken. Het klemmen van de beetindicator geeft vooral bij het vissen met slappe lijnen in combinatie met een gevoelig afgestelde beetmelder een zeer nauwkeurige beetregistratie.

Als er op grotere afstand gevist wordt kan het wenselijk zijn de hangers te verzwaren met de los verkrijgbare gewichtjes of gebruikt gemaakt worden van de springer arm. Bij harde wind zal de swinger arm het zijdelings heen en weer bewegen tot een minimum beperken.

Naast een lichtgewicht dacron koord is er een ‘ball chain’ en een ‘link chain’ kettinkje verkrijgbaar. De kettinkjes zijn in twee lengtes verkrijgbaar. Het dacron koord is indien gewenst eenvoudig zelf op de gewenste lengte in te korten.

Al met al een prachtige aanvulling op de al omvangrijke serie beet indicators van Fox voor de visser die naast functionaliteit de beet indicators naar eigen smaak wil samenstellen.

Het volledige assortiment indicators en losse onderdelen is te vinden op: www.foxint.com

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De Allrounder 122 : Droog op karper
Willem Moorman -
image description
De Allrounder: Karper op de vaste stok.
Willem Moorman -