Review Exocet Mk2 Marker/Spod Braid

Persbericht Fox

Review Exocet Mk2 Marker/Spod Braid 

Door Stefan Dhondt 

Wanneer je geen voerboot met dieptemeter mag gebruiken, is het zeer belangrijk dat je met je peilhengel goed de bodem in kaart kunt brengen. Fox heeft daarom de Exocet MK2 marker braid op de markt gebracht. Omdat deze groene braid nagenoeg rekloos is, kun je elke beweging op de bodem voelen.

Of het nu grind, klei, slib of wier is, alles wordt feilloos overgebracht. Ook omdat deze lijn een kleine diameter heeft zijn verre worpen met de juiste molen voor iedereen mogelijk. Ik zelf gebruik hiervoor de FX11 van Fox, met zijn hoge inhaalsnelheid van 95 centimeter de perfecte molen voor dit soort werk.



Zelf steek ik veel tijd in mijn peilwerk, want de tijd dat ik aan het water zit wil ik zo goed mogelijk benutten. Dat wil dus zeggen dat mijn rigs op een propere plek moeten liggen en dat ik 100% vertrouwen moet hebben in mijn presentatie.

Hoe ik te werk ga? Wel, ik neem een lood van ongeveer 100 gram en maak deze vast aan mijn markerhengel. Dan gooi ik deze zover mogelijk in de richting waar ik wil vissen. Eens het lood op de bodem terecht is gekomen trek ik deze rustig terug.

Wanneer ik op een plek kom waar ik tevreden over ben, dit kan een grindplaat zijn of juist tegen het wier, clip ik de draad vast. Dit is de afstand waar ik wil vissen. Nu monteer ik mijn peildobber en gooi deze terug in de richting waar ik wilde vissen. Maar omdat mijn lijn geclipt zit kom ik perfect op dezelfde plaats terecht en staat mijn marker klaar om naar te spodden.

Voor het spodwerk gebruik ik de Horizon XT (12ft-5lb) hengel wederom met de FX11 molen. Op de spoel heb ik de Exocet MK2 Spod Braid gezet. Ook deze is nagenoeg rekloos en heeft een kleine diameter, maar heeft een opvallende gele kleur, om speciaal te kunnen zien waar de spod vliegt en neer komt.

Ik raad jullie wel aan om zeker een shockleader te gebruiken, zowel bij de Marker als bij de Spod Braid.  Voor beide lijnen geldt dat ze op spoelen van 20lb, 0.18mm en 300m worden geleverd. Wat je zeker ook nodig hebt is een bescherming voor uw vinger vanwege het veelvuldige werpen.

Iets te laat lossen kan diepe verwondingen te weeg brengen aan uw vinger, waardoor uw sessie wel eens vroegtijdig gedaan kan zijn.

Daarom gebruik ik de Casting Finger Stall van Fox. Het leuke hieraan is dat deze zowel links- als rechtshandig gebruikt kan worden. Zou zeggen probeer het zelf eens uit en overtuig u zelf van de kwaliteit van deze producten.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -