Review ACE X-Tenda landingsnet

Product review Shimano ACE

Review ACE X-Tenda landingsnet

Een goed, stevig en sterk landingsnet is onmisbaar in onze karpervisserij. Het geeft de zogenaamde ‘finishing touch’ aan een dril. Wat is er nou mooier dan de met veel moeite gevangen karper over de rand in ons landingsnet te zien verdwijnen?

Het ultieme vangstmoment. Altijd genieten! Wij hebben tijdens onze vele visuren al de nodige netten versleten op verschillende plaatsen aan de waterkant en stellen hierdoor hoge eisen aan kwaliteit en functionaliteit. Vandaar dat we het ACE X-Tenda landingsnet aan een kritische blik hebben onderworpen.


Het ACE X-Tenda landingsnet is fraai om te zien.

Bij het optillen van het net vallen het lichte gewicht en de stevige grip dankzij de stevige netsteel ons direct op. Het net ligt ouderwets lekker in de hand. Van steel tot en met netarmen bestaat het net uit het moderne 3K woven carbon. Een hoogwaardig materiaal, dat een gewicht en stevigheid in de meest positieve uitersten uitstekend weet te combineren. Kenmerkend voor dit materiaal is dat het een dunne diameter behoud. Het spreiderblok is gemaakt van robuust gefreesd aluminium, dat het net een stoere uitstraling geeft en slijtvast, sterk en bestendig is tegen corrosie. Het spreiderblok zit vast aan de steel, zodat het kwijtraken ervan niet meer iets is om je zorgen over te maken.


Het robuust ogende spreiderblok van gefreesd aluminium.

Het ACE X-Tenda landingsnet is erg eenvoudig met een korte beweging in en uit te klappen. Forceren van het net, door het met veel moeite los te moeten wrikken, behoort voorgoed tot het verleden. Wie kent het niet? Het lastige moment dat het uitklappen van de netarmen niet goed lukt op het moment dat de vis geland is en naar de onthaakmat moet worden vervoerd? Bij de ACE X-Tenda heb je daar geen last meer van. Bovendien is het net zelf voor de houvast praktisch uitgevoerd met twee handige slings. De baleinen om het net zijn voldoende dik, zodat deze onslijtbaar zijn.
 

Het net heeft een mooie fijnmazigheid.

Het net heeft een handige netclip voor het sneller scheppen. Op het moment dat je de vis wilt landen is deze netclip een perfect handigheidje aan het net. Wij gebruiken dit altijd. Er ontstaat namelijk een ondiep net, dat ideaal te gebruiken is op plaatsen met bijvoorbeeld veel begroeiing of obstakels. Het net wordt standaard geleverd met een XL netfloat, waardoor het net altijd blijft drijven. De XL netfloat is gefixeerd en kan hierdoor niet verschuiven. Dit is ideaal! Tijdens de dril kun je het net al in het water leggen en blijft het licht, waardoor het snel te manoeuvreren is. Met de XL float zal het net onder water niet snel aan een obstakel vastraken. Al met al maakt dit het landen van de karper veel makkelijker.


Standaard met praktische netclip en gefixeerde XL float.

Wat werkelijk uniek is aan het ACE X-Tenda landingsnet, is het interne Twist-Lok systeem. Dit handige systeem maakt het mogelijk om de netsteel zonder extra hulpstukken in letterlijk een handomdraai te verlengen van 1.80m tot 2.70m en alle maten daar tussen. Geen open (en dus kwetsbare delen) meer van netstelen die met aparte hulpstukken verlengd moeten worden. De ACE X-Tenda verenigt alles in één. De steel kan op iedere gewenste lengte worden vastgezet. Dit is werkelijk perfect voor het vissen vanaf bijvoorbeeld een wat hogere kade of het scheppen van de vis over begroeiing zoals wier. Bij dergelijke visserij kan je de volledige lengte van de netsteel goed gebruiken. Bij het vissen vanaf een boot of het drillen van de karper vanuit een boot is een kortere netsteel weer functioneel, zodat het net in de boot niet teveel ruimte inneemt en makkelijk te hanteren blijft.


De netsteel en –armen zijn gemaakt van het nieuwste 3K woven carbon.

De nylon hoes waarin het net geleverd wordt biedt ruim voldoende ruimte, waardoor het net en de steel eenvoudig op te bergen zijn. In de hoes bevindt zich een gedeelte voor het net apart van het gedeelte van de steel. Beide onderdelen van het net blijven op deze manier goed beschermd. Wij zijn enorm enthousiast over dit net en ervaren dit als het beste net dat we ooit hebben gebruikt. Voor elke karpervisser betekent dit ongetwijfeld het ultieme landingsnet, daar zijn we van overtuigd! Het net is verkrijgbaar in 42 inch en 50 inch.


 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -