Reisverslag Penn Nappstraumen Festival (deel 3)

Reisverslag Penn Nappstraumen Festival (deel 3) 

Door Raffie Cordes

Rond 18:00 uur is iedereen weer terug in de haven en in de volle zon met 20 graden worden alle spullen vd boten gehaald, worden de boten schoongemaakt en volgetankt en worden de hengels met zoet water afgespoten en is iedereen aan het inpakken.

Om 20:00 uur verzamelen we op de steiger, Corné zijn batterij van zijn horloge is wellicht kapot, want zijn groep komt om 20:07 uur aangelopen en krijgt vd groep alle aandacht, die gaat niet meer mee en wordt hij even flink gepest, gevolgt door hard gelach en veel plezier.


Leo Stoutjesdijk (Pure Fishing) met een mooie kabeljauw.


Linda richt zich tot de groep, spreekt een dankwoord en ik deel nog wat huishoudelijke berichten en spreek de woensdag door, iedereen luistert naar alle tips en adviezen voor de bagage en zo komen we aan bij de prijsuitreiking. Robby neemt tot slot nog even het woord en bedankt ons voor de geweldig georganiseerde visreis, spreekt zijn dank uit namens de hele groep en zegt dat hij onder de indruk is vd gehele georganiseerde reis, dit heeft hij nog nergens gezien.

We krijgen dan ook een keihard, geweldig en oorverdovend applaus vd hele groep, een fijn en emotioneel moment, daar doen we het voor, tevreden en blije "klanten", Linda en ik zijn er even stil van en weten dat we wéér een succesvol festival op onze naam kunnen schrijven, als we het goed hebben geteld, ons 13e festival met meer dan 25 personen en daar mogen we best heel trots op zijn. Robby, bedankt dat je het woord nam en ons bedankte voor de organisatie.


Prachtige Noorderlicht Aurora Borealis.


We hadden tijdens dit festival een kleine wedstrijd georganiseerd, gewoon voor de lol, deze ging op cm's, de 3 langste vissen, krijgen een mooie prijs en een prachtige trofee. We hebben wel de afspraak dat men de vis alleen op de foto hoeft te zetten zodat men niet onnodig grote vissen, bv heilbotten moet doden voor de wedstrijd.

We maken voordien de afspraak dat heilbotten groter dan 140cm die aan land worden gebracht niet meetellen voor de wedstrijd. Wij en ook de visgidsen van Nappstraumen willen geen heilbotten onnodig doden en zeker niet voor een wedstrijd of een record, minimummaat is 80cm en vissen boven de 140cm mogen niet binnen boord gehaald worden, eet men de vis niet op, laat hem dan weer zwemmen is het motto, Catch and Release !


De groep allemaal in spanning voor de prijsuitreiking.


De spanning is te snijden want de hele week zijn er geen cm's bekend gemaakt en ik maak het nog even extra spannend, maar dan komt uiteindelijk de uitslag:
•    1e plaats Robby Florus met een kabeljauw van 124 cm (gevangen op de laatste dag), hij wint een Penn Regiment Halibut hengel.
•    2e plaats is voor Geert Dubois, hij ving een koolvis van 118cm en won daarmee een Penn Heavy Pilk hengel.
•    3e plaats is voor Maikel Beers, hij ving een koolvis van 116cm en won daarmee een Penn Sargus molen.
•    Alle prijswinnaars krijgen ook een mooie sportvis-trofee voor op hun nachtkastje.

En toen kwam Robby nog even aan het woord, er was namelijk 1 persoon die een hengel had gehuurd, daar hij geen hengel had, Robby riep Janus naar voren en gaf hem zijn 1e prijs, Janus kreeg de nieuwe Halibut hengel twv 200 euro van Robby en wenst hem er veel plezier mee en dat hij er maar een mooie vis mee mocht vangen, een geweldig gebaar en dit geeft maar weer aan dat Robby Florus van Robby Fish in Wommelgem (beetje reclame mag) een eerlijke oprechte man is met een goed hart.

Janus was even emotioneel en onder een groot applaus voor Robby gingen ze samen op de foto, klasse Robby! Uiteraard hield Robby zijn trofee wel, waar hij heel trots op was. Inmiddels heb je wel gezien dat wij geen grote prijzentafels hebben, bewust niet, we willen geen té fanatieke vissers onder ons, we willen vooral een gezellige week, waar de gewonnen prijs een bijzaak en niet de hoofdzaak is.


Robby geeft zijn gewonnen prijs weg.


Wederom werd er nog buiten gezellig gekletst en als klap op de vuurpijl kregen we wederom een geweldige gratis lichtshow vh Noorderlicht, deze keer, nog feller, nog mooier, nog groter en nog beter te zien, wat een pracht, wat een ervaring en wat een adembenemend gezicht, een mooiere afsluiter van een festival kun je je niet wensen.

Maar goed zo'n festival kan ook alleen een succes zijn als iedereen leuk mee doet, zijn beste beentje voor zet, aardig is, rekening houdt met elkaar, deel neemt aan de grote groep en vooral positief ingesteld is, want hoe goed wij het ook organiseren we zijn afhankelijk van veel meer zaken, dan alleen onze organisatie.


Nog eens de mooie natuur vd Lofoten.


We hebben te maken met vliegtuigmaatschappijen, bustransfers, het weer, de visserij en niet te vergeten de groepen, als een groep negatief is, loopt te vervelen, zeurt, klaagt of problemen maakt, kunnen zij een heel festival verpesten, dus het is een combinatie van vele factoren en als die allemaal mee zitten en je hebt een toffe groep, dan heb je een festival dat niemand snel zal vergeten.Accommodatie met de boten direkt voor de deur.

Woensdagochtend allemaal vroeg in de bus, onderweg nog een eland gezien, (kan niet beter) en via Oslo terug naar Nederland, waar alle koffers, kokers en kisten met vis snel en heel vd band kwamen, geen problemen, alles prima verlopen en helemaal niets te klagen.

Op schiphol namen we afscheid van elkaar, kreeg Linda dikke kussen van iedereen en kreeg ik van sommige mensen flinke knuffels en niet te vergeten de ontelbare bedankjes die uit de grond vh hart kwamen en daar doen we het voor, we hebben keihard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen en als je dan zulke bedankjes en complimenten krijgt weet je dat je goed bezig bent en ben je met Cordes Travel gewoon uniek in deze reiswereld en mogen Linda en ik trots zijn op wat wij, samen met ons team, in 11 jaar bereikt hebben.


Nappstraumen, tot volgend jaar!


Linda en ik willen alle deelnemers bedanken voor hun deelname, sommige hebben alweer geboekt voor 2016 en 2017, ik wil Jonathan bedanken voor zijn inzet als visgids en Penn voor de mooie prijzen, tot slot Maurits en Leo voor de medewerking en de hulp! Bedankt allemaal en tot ziens op een Hengelsportbeurs, de Cordes Traveldag of we zien elkaar weer in IJsland of in Noorwegen!

Wil je nu ook eens meedoen met een groep of als "solo" meld je dan snel aan voor de Noorwegen of IJsland Festivals, wees er snel bij, vol =  vol. We hebben voor September 2016 nog 1 huisje vrij, dus wees er snel bij. Wil je nu ook de foto's vd andere groepen zien en hun reisverslagen lezen, zie hier >>>

Misschien zien we elkaar op de Hengelsportbeurs in Utrecht, 30, 31 oktober en 1 november.

Groetjes,
Linda en Raffie Cordes

www.cordestravel.nl

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op Zeebaars 318
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars 317
Willem Moorman -