Reglementswijziging NKR


Nederlands Kamioenschap Roofvissen (N.K.R.)

Op 24 en 25 januari 2009 is het dan zover. Dan gaat de eerste wedstrijd van het NKR van start. Een wedstrijd omgeven met zoveel mogelijk zekerheden voor het welzijn en  bescherming van de gevangen vissen, georganiseerd door sportvissers voor sportvissers!

Het bestuur heeft vanaf verschillende kanten uit de hengelsportwereld een aantal vragen gehad over de omgang en behandeling van met name de grotere vissen. De punten voor verbetering die werden aangedragen waren goed beargumenteerd en derhalve heeft het bestuur een aanpassing gedaan in haar reglementen.

De belangrijkste wijziging is punt 14:

14. Verplichte bun, Cradle/Solution en onthaakmat. De gevangen vis, kleiner dan 80 cm, dient te worden bewaard in een bun of in een zo groot mogelijke kunststof bak (minimaal 30 x 30 x 80 cm) voorzien van beluchting d.m.v. een zuurstofpompje. Vissen die groter zijn dan 80 cm dienen middels de Cradle/Solution te worden geland/onthaakt. Deze vis dient middels dezecradle /Solution aan de rand van de boot in het water te worden bewaard. De
boot dient bij deze grote vissen voor anker te worden gelegd en een controleur dient direct gebeld te worden. Het doorvissen of varen met een grote vis aan de zijde van de boot is ten strengste verboden.

Meer info en mogelijkheid tot inschrijving: www.nkroofvissen.nl

N.v.d.r. Meer informatie over de Cradle/Solution vindt u o.a. op de site van www.dutchfishing.nl