Record haringhaai in Engeland

Record haringhaai in Engeland

Door Peter Dohmen

Zeehengelsportcorrespondent Graeme Pullen ving op donderdag 30 mei jl. de zwaarste porbeagle shark (= haringhaai) die ooit rond de Britse eilanden door een sportvisser werd buitgemaakt.

Vanaf zijn kleine boot visten Graeme en zijn vismaat Wayne Comben voor de kust van Boscastle in North Cornwall gericht op (blauwe) haai, maar beide zeer ervaren vissers waren verbaasd door de enorme afmetingen van deze haai.

Na een dril van dik anderhalf uur lag er een drie meter lange, massief gebouwde porbeagle naast de boot met een (geschat) gewicht van zo’n 550 lb. Ruim meer in ieder geval dan de Engelse recordvis van 507 lb, die in 1993 voor de Schotse kust werd gevangen.

Hoewel zowel de beide mannen als de haringhaai compleet uitgeput waren na deze dril, lukte het om de vis van een merk te voorzien en onbeschadigd weer los te laten. Het merken is te zien op het filmpje van de Engelse krant Daily Telegraph.

” + __flash__argumentsToXML(arguments,0) + “”)); }”>

Graeme Pullen levert ook bijdragen aan het enige zoute magazine in de Lage Landen, Zeehengelsport. In de deze week verschijnende uitgave van dit magazine wordt overigens ruim aandacht geschonken aan het vissen op ruwe haaien in… onze Oosterschelde.

Voor meer informatie over Zeehengelsport, zie www.hengelsporthuis.com
Voor de fraaie site van Graeme Pullen: www.totallyawesomefishing.com