image description

Recente misstanden Maasvlakte

Recente misstanden bij de vangst van zeebaarzen bij Futureland op de Maasvlakte

Sportvisserij Zuidwest Nederland heeft zich net als vele sportvissers verbaasd over de recente misstanden bij de vangst van zeebaarzen bij Futureland op de Maasvlakte. Goed dat we van vele sportvissers meldingen hebben gehad, waaronder op het Meldpunt Visstroperij.

Wij staan in nauw contact met de Zeehavenpolitie en de NVWA hierover. Wij hebben met instemming kennis genomen van de recente actie van de Zeehavenpolitie waarover zij op Facebook hebben bericht. Beelden die wij hebben gezien hebben namelijk niets met sportvisserij te maken. Dit moet stoppen


Wij zijn naar aanleiding van uw meldingen met de Zeehavenpolitie en de NVWA in contact getreden om deze excessen uit te bannen. Daarover later meer. Wij vragen er begrip voor daar nu nog niets inhoudelijks over te kunnen meedelen. Dat volgt later. Weet dat we ermee doende zijn. Mocht u daar, of elders, misstanden waarnemen meldt het direct op het Meldpunt Visstroperij (www.meldvisstroperij.nl) of zoals in het bericht van de Zeehavenpolitie staat, op 0800-7000 Meld Misdaad Anoniem.