image description

Rebelcell introduceert de Range Extender

Rebelcell introduceert de Range Extender: geen zorgen meer over je accu capaciteit 

Met de introductie van de Range Extender is het nu mogelijk om je Rebelcell accu's tijdens het varen of vissen via de dynamo van je buitenboordmotor op te laden en daarmee je visdag te verlengen. 

Dat maakt ze bij uitstek geschikt voor de roofvisser die wil vissen zonder zich zorgen te maken over zijn accucapaciteit en diegene die tijdens een lange trip geen mogelijkheid heeft om zijn accu's via de walstroom op te laden. De Range Extender is beschikbaar in twee modellen: de 12.6V13A (voor 12V70 AV / 12V140 AV accu) en 29.4V07 (voor 24V50 / 24V100 accu). 

De afgelopen jaren hebben wij van onze klanten regelmatig de vraag gehad om het laden via de dynamo van de buitenboordmotor mogelijk te maken. Begin 2019 zijn wij begonnen om de technische mogelijkheden en onmogelijkheden in kaart te brengen en deze ontwikkeling heeft, na diverse prototypes en aanpassingen op basis van testen in de praktijk, geresulteerd in de Range Extender.  Bedacht, ontwikkeld en geproduceerd in Nederland is de Range Extender geschikt voor gebruik met buitenboordmotoren vanaf 60 PK (12.6V13A model) respectievelijk 80 PK (29.4V07A) en kan die afhankelijk van gebruik van buitenboordmotor en vermogen van dynamo zorgen voor een flinke toename in accucapaciteit en daarmee een verlenging van je visdag. 

Hoe het werkt

De Range Extender (bestaande uit een DC-Lader, een scheidingsrelais en bekabeling) wordt aangesloten tussen de startaccu en de Rebelcell accu. Zodra je je buitenboordmotor start zal de dynamo de startaccu laden. De Range Extender detecteert wanneer je startaccu genoeg power heeft en zorgt er vervolgens voor dat je Rebelcell accu met het juiste laadprofiel (voltage en laadstroom) wordt opgeladen terwijl je BBM draait. Naarmate de accu voller raakt zal de laadstroom worden verlaagd en de Range Extender zal automatisch uitschakelen als de accu vol is. Afhankelijk van de kracht van je dynamo  zal deze iedere keer dat je vaart een beetje extra power in je Rebelcell accu laden.

Uitgebreid getest in de praktijk

Prototypes van de Range Extender zijn uitgebreid getest door roofvissers met diverse typen buitenboordmotoren en op basis hiervan introduceren wij twee modellen: 12.6V13A (geschikt voor BBM vanaf 60 PK voor de 12V70 AV/ 12V140 AV accu) en de 29.4V07A (geschikt voor BBM vanaf 80PK en voor de 24V50 / 24V100). 

Wat zijn de voordelen van de Range Extender?

Kort gezegd kun je op het water tijdens het varen of vissen je Rebelcell bijladen via de buitenboordmotor. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken over je accucapaciteit.

  • Optimaal laadprofiel: de Range Extender converteert de laadstroom van de dynamo in het juiste laadprofiel voor uw Rebelcell accu om deze veilig bij te laden.
  • Ontlaadbeveiliging startaccu: het microprocessor gestuurde scheidingsrelais zorgt ervoor dat de laadstroom uit de Rebelcell accu pas wordt geladen nadat de start accu vol is.
  • Overlaad beveiliging: automatisch verlaging van laadstroom als de accu bijna vol is en uitschakeling bij volle accu. 
  • Temperatuurbeveiliging:  ‘dynamic thermal output control’ zorgt voor verlaging laadstroom of uitschakeling indien temperatuur te hoog wordt.
  • Kortsluiting beveiliging: automatisch uitschakeling bij kortsluiting
  • Beveiligd tegen ompolen: aan inputzijde 
  • 2 jaar garantie

Alles wat je moet weten over de Range Extender: de veelgestelde vragen

Voor wie is de Range Extender bedoeld ?
De Range Extender is geschikt voor de roofvisser met een buitenboordmotor vanaf 60 PK (voor laden 12V70 AV / 12V140 AV) respectievelijk vanaf 80 PK (voor laden 24V50 / 24V100) die wil vissen zonder zich zorgen te maken over zijn accucapaciteit en diegene die tijdens een lange trip geen mogelijkheid heeft om zijn accu's via de walstroom op te laden. Als je regelmatig accucapaciteit te kort komt is de Range Extender een mogelijke oplossing.

Waar moet mijn buitenboordmotor aan voldoen ?
De dynamo in de buitenboordmotor moet voldoende vermogen hebben om zowel de startaccu als de Rebelcell accu te laden. Dit komt er op neer dat je een buitenboordmotor moet hebben van minimaal 60 PK (komt overeen met laadstroom van minimaal 15A om met de Range Extender je 12V70 AV / 12V140 AV te kunnen laden en een BBM van minimaal 80 PK om je 24V50 / 24V100 te kunnen laden. Als je een BBM hebt met een laadspoel of dynamo met minder dan het benodigde vermogen dan zal de Range Extender niet werken. 

Welke accu's kan ik met de Range Extender laden?
Wij hebben twee modellen in de Range Extender. De 12.6V13A is ontwikkeld voor gebruik met de 12V70 AV / 12V100 AV en de 29.4V07A is bedoeld voor gebruik met de 24V50 / 24V100. Dat zijn ook de accu's waar de Range Extender voor bedoeld is. De Range Extender werkt niet met andere lithium accu's (zoals de 12V50 of 12V100) of lood-accu's

Hoeveel capaciteit kan ik bijladen met de Range Extender?
Dat hangt af van de capaciteit van de dynamo, wijze van gebruik van je buitenboordmotor en gebruik van je trolling motor. Als je je BBM veel gebruikt om mee te varen op hoge snelheid zal je maximaal 13Ah (voor de 12.6V13A) respectievelijk 7Ah (voor de 29.4V07A) kunnen bijladen per uur. Hoeveel er dus netto bijgeladen wordt hangt natuurlijk ook van de wijze waarop je je elektromotor gebruikt.

Kan ik tegelijkertijd mijn elektromotor gebruiken en laden met de Range Extender?
Ja, dat is mogelijk. 

Wat heb ik nodig voor installatie?
Naast de Range Extender en een geschikte BBM heb je bekabeling nodig van de startaccu naar de Range Extender (de bekabeling met zekeringen van de Range Extender naar de Rebelcell accu is inbegrepen). Aangezien de installatie bij elke boot ander is (plaats startaccu ten opzichte van Rebelcell accu bijvoorbeeld) is dit maatwerk en raden wij aan uw installatie partner te raadplegen voor de bekabeling. In de handleiding staat aangegeven aan welke eisen de bekabeling van startaccu naar Range Extender moet voldoen. 

Dus?

Wil je je Rebelcell accu's tijdens het vissen opladen via je BBM?

 12V11Rebelcell li-on accu mét 12V4A-lader bestellen

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Passieschrijfsels deel 3
Willem Moorman -
image description
Fast action rods
Willem Moorman -