Raymarine Dragonfly

Raymarine Dragonfly 

Door Berthil Bos

Het is alweer een tijdje geleden dat ik via MDSI (Marine Depht Sounders International)  een Dragonfly Fishfinder op mijn boot kreeg gemonteerd, die aan een praktijktest onderworpen moest worden.

Dat dit technisch hoogstandje nog steeds op mijn boot aanwezig is zegt genoeg over hoe tevreden ik ben. Buiten het ontzettend scherpe beeld, dat de onderwaterwereld als levensecht op het scherm doet verschijnen, is ook het feit dat deze altijd te zien is, in welke hoek de zon dan ook staat.



Dit is voor mij een openbaring. In de praktijk komt het er op neer dat ik, waar ik ook sta of zit, het beeld ten allen tijde goed en scherp kan volgen, zonder dat ik het beeldscherm constant hoeft te kantelen of mezelf in de meest vreemde houdingen moet maneuvreren.

Het bediening gemak is voor een non-techneut als ik ook een groot pluspunt en op het water hoef ik niet eerst het bedieningsboekje erbij te pakken, om deze Fishfinder anders in te stellen. Het verslavende van deze weergave is, dat als je bij iemand anders in de boot zit, je niet meer kan wennen aan het reguliere scherm, omdat je dan iets mist.

Natuurlijk staan ook de ontwikkelingen bij Raymarine niet stil en is er een nieuw kindje geboren, namelijk de Dragonfly 7 Pro. Deze Fishfinder gaat nog veel verder dan die op mijn boot, maar is nog steeds uiterst simpel te bedienen.


Hieronder even de beschrijving van deze vismaat. Ik heb hem in het Engels laten staan, aangezien de ware techneuten hier totaal geen moeite mee hebben en ik snel in de fout kan gaan als het te technisch wordt. Voor vragen over dit allernieuwste wondermachientje kan je altijd terecht bij……………..

Dragonfly® 7 Pro:
7” CHIRP Sonar/GPS Combo with DownVision™ plus conventional sonar. Wi-Fi built in
Dragonfly® 7 Pro combines GPS navigation with Raymarine’s advanced dual-channel CHIRP sonar.  
Dragonfly 7 Pro will change your underwater view and maximize your time fishing with Raymarine’s wide-spectrum CHIRP technology. 
Easily identify fish and underwater objects with photo-like sonar images from the DownVision channel and target fish with the conventional CHIRP sonar channel.
A built-in 50-channel GPS delivers precision guidance and built-in Wi-Fi lets you stream live sonar right to your smartphone.   
Key Features
7” All-weather, high definition, high brightness LED backlit display
Optically bonded display for sharp color, wide viewing angles and no internal fogging
Dual-channel sonar, wide-spectrum CHIRP DownVision sonar for photo-like images and a second CHIRP conventional sonar channel for targeting fish
Wide-spectrum CHIRP technology delivers high-speed tracking and better deep water resolution
Stream live sonar data to your smartphone with Raymarine’s Wi-Fish mobile app and Navionics SonarChart™ Live.  With the Wi-Fish you can rewind, save and share the day’s catch with friends on your favorite social networks
Simple to use. Power on and become a Dragonfly expert in minutes
Ball and socket tilt swivel mount lets you mount Dragonfly easily on any surface
Removable mounting ball is compatible with aftermarket ball and socket mounting systems for more mounting options, such as RAM mounts
MicroSD memory card reader for saving sonar screen shots
Compatible with optional Navionics+, C-MAP by Jeppesen and Raymarine LightHouse™ format charts
Includes transom mount CHIRP transducer with temperature sensor
Optional Trolling motor bracket available
Optional flush mount kit and sun cover available as accessories

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -